Diumenge, 28 d'Abril de 2024

Modernització de l’Ajuntament de Reus abans i després de l’epidèmia

Aquests dies estan sent una fita en la transformació del treball a l'Ajuntament de Reus, enmig de la preocupació per la salut de tothom i per les conseqüències socials i econòmiques que tindrà l'epidèmia. Gràcies a les eines que des de feia temps preparava el Servei de Tecnologies de la Informació i les Telecomunicacions i que hem implantat en començar el confinament, a l’Ajuntament de Reus progressivament 425 persones han començat a treballar des de casa per continuar donant servei a la ciutadania des dels diferents departaments municipals. Tota l'atenció a la ciutadania s'ha reorientat cap al telèfon i la seu electrònica.

A més, les treballadores i treballadors, i també les regidores i regidors, estem utilitzant noves formes de reunir-nos, redactar projectes conjuntament i treballar col·laborativament. En el context d’epidèmia que estem vivint, aquestes eines ens permeten respectar el confinament i treballar sense posar en perill ningú. Aquest divendres tenim una altra fita: el primer ple telemàtic de la història de la ciutat. Els regidors i regidores serem presents telemàticament a la sessió, participarem en el debat com ho faríem presencialment, i votarem a través d'una aplicació que estava pensada per a casos de malaltia o accident, i que ara estrenarem tots de cop.

Tots aquests canvis han estat possibles gràcies a la visió de futur del projecte que estàvem treballant, però en aplicar-se sobtadament han exigit un gran esforç per part dels equips tècnics, que hi han abocat una implicació exemplar i hi han destinat enginy i jornades maratonianes. Sense aquest equip de professionals, tot això no hauria estat possible. Però el confinament no és el final de res, sinó un salt endavant en la forma de treballar de l'Ajuntament de Reus. El confinament ens ha fet accelerar un procés de virtualització de la feina municipal que portàvem preparant des de fa temps, i que no es desactivarà quan acabi l'estat d'alarma.

L'Ajuntament de Reus no tornarà a ser el mateix. Quan el confinament acabi, les treballadores, treballadors, regidores i regidors tornarem a les oficines i als plens presencials, és cert. Però totes aquestes eines no quedaran en desús: han de servir per agilitzar i millorar la nostra feina, per reduir encara més la necessitat de la ciutadania de venir físicament a les dependències municipals, per disminuir encara més la documentació que s'ha d'aportar, per alleugerir la tramitació dels expedients. És un gran repte com a regidora, ser part d'aquest projecte de millora i modernització de l'Ajuntament de Reus a través de la tecnologia i del repensament de la gestió i l'organització interna. Sempre, amb l’objectiu de millorar el servei públic.

Montserrat Flores Juanpere és la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics