El prometedor davanter finès de 19 anys no acaba d'assentar-se en la rotació del Reus FC Reddis

26 de Març de 2024, per Aleix Pérez
  • Hugo Toivonen, en la presentació al Reus FC Reddis

Andrés Romero

L'arribada del finès Hugo Toivonen al Reus FC Reddis va generar una certa expectació. A finals del 2023 va començar a sonar el nom d'aquest davant centre de dinou anys com a possible fitxatge del club reusenc i abans que tanqués el mercat es va confirmar la seva arribada, propiciada per l'edat i les baixes de Víctor i Jordi Oribe a la davantera.

Posteriorment, el jugador no ha acabat d'entrar a la rotació del Reus FC Reddis. En un context complicat durant l'any 2024, el davanter només ha disputat 184 minuts en nou partits diferents, la major part de les vegades amb escenaris adversos i a la recerca d'un gol, que encara no ha arribat per obtenir punts. D'aquests nou partits, només va sortir de titular el 21 de gener en la victòria per 0 a 1 davant del Girona B. En aquell partit va jugar 72 minuts abans de ser substituït per Josep Ramon Sardà.

El fitxatge d'Ian Martínez, de vint anys, també ha complicat la seva irrupció, i és que el davanter procedent del Peña Deportiva ha anotat tres gols en els seus primers set partits i sembla comptar amb la confiança de Marc Carrasco, amb un total de 570 minuts.

Tot i això, Toivonen encara és un jugador amb formació. Procedent del JaPS, equip de segona finlandesa, és un jugador de referència ofensiva, amb una corpulència i alçada destacable, capaç d'arrossegar marques i alliberar els jugadors amb arribada des de la segona línia. El sistema de joc que aplica Carrasco, amb dos extrems i un '9' no afavoreix del tot que jugui Toivonen, però la seva edat permet encara un marge de millora i creixement que derivi en gols per al Reus FC Reddis. per ara, Hugo Toivonen és un enigma a l'espera de ser resolt.