Dijous, 16 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias s’estavella a Sant Just i perd per 3 a 0

Una gran actuació del porter local fa que els roig-i-negres es quedin sense marcar per primer cop aquesta temporada

24 de Març de 2024, per Jordi Benavent
  • Una jugada atacant del Reus Deportiu

Si hi ha un equip aquesta temporada que s’ha guanyat l’etiqueta de “revelació” és el Sant Just. Un principi de lliga il·lusionant va facilitar que el conjunt dirigit per Mia Ordeig se situés a la part més alta de la classificació i pogués jugar la Copa del Rei. En la segona volta de la competició, el Sant Just s’ha mostrat una mica més vulnerable i ha cedit alguns llocs a la taula classificatòria.  Aquest dissabte, però, en un pavelló gairebé ple, l’equip del Baix Llobregat ha mostrat la seva versió consistent davant del Reus Deportiu i ha guanyat per 3 gols a 0. Un marcador que dona, pràcticament, la permanència a l’OK Lliga del Sant Just.

En el partit, les oportunitats no han tardat en arribar, ja que els reusencs s’han abocat sobre la porteria local, però les aturades d’Elagi Deitg han mantingut viu el conjunt local. L’ocasió més clara dels roig-i-negres per inaugurar el marcador ha estat quan Marc Julià ha desaprofitat una falta directa per una targeta blava al veterà Edu Fernández. Els roig-i-negres tampoc han aprofitat els dos minuts de superioritat numèrica a la pista.

Una altra de les ocasions clares dels reusencs l’ha tinguda David Gelmà, qui ha estavellat una bola al pal al minut 10. El Sant Just ha obert el marcador uns segons més tard, quan Xavi Crespo ha materialitzat un contraatac de manual aixecant la bola davant Càndid Ballart (1-0). El gol ha permès al conjunt local jugar amb més tranquil·litat i les oportunitats s’han repetit en les dues porteries. En la primera part, tots dos porters s’han convertit en protagonistes, amb un joc de ritme alt i poques faltes .

La segona part ha començat amb un canvi a la porteria reusenca: Nil Vinya ha entrat al lloc de Càndid Ballart. Aquest segon temps ha començat amb un Reus Deportiu més explosiu i ha pogut empatar amb un tir al pal. Per la seva part, el Sant Just ha pogut marcar el segon gol en una jugada d’Edu Fernàndez molt ben intervinguda per Vinya.

Amb el marcador ajustat, han sorgit a la pista els nervis i les topades entre jugadors.  A més, de la desesperació dels jugadors reusencs  per superar el mur del porter Elagi Deitg. I és en aquesta situació quan es troba a gust un jugador experimentat com Edu Fernàndez. Al minut 37, el jugador d’Igualada ha fet el segon gol amb una mitja volta dins de l’àrea posant la bola a l’escaire de la porteria defensada per Nil Vinya.

El temps premia sobre els jugadors del Reus que veien com se’ls escapava la possibilitat de treure alguna cosa positiva de la seva visita a Sant Just. En canvi, el Sant Just ha trobat el camí a la porteria rival amb més facilitat, i a cinc minuts per al final ha sentenciat el partit amb una rematada de primeres d’Iñaki Cabezas (3-0). Durant els darrers minuts ha continuat el festival d’un Elagi Deitg estel·lar que ha anul·lat totes les accions d’un Reus Deportiu que, per primera vegada aquesta temporada, es queda sense marcar un gol.

En declaracions al programa 'Joc d'estics' de LANOVA Ràdio de Reus, el porter Elagi Deltg ha destacat que "al principi del partit hem patit, però que una vegada Marc Julià ha errat la falta directa ens hem començat a estabilitzar i jugar al nostre joc".

Ara, els de Jordi Garcia hauran d’esperar fins al dissabte 6 d’abril, a les 5 de la tarda, per torna a jugar un partit. En aquest cas serà al Palau d’Esports contra un recuperat Liceo, que s’ha consolidat al tercer lloc de la classificació.

Fitxa del partit:

Senergy Renovables Sant Just: Elagi Deitg, Xavi Crespo, Joan Pujalte, Edu Fernández i Gerard Miquel.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Joan Salvat, Marc Julià, Martí Casas i David Gelmà.

Àrbitres: Jordi Reverter i David Pedrola

Gols: 1-0 Xavi Crespo (’11); 2-0 Edu Fernández (’37) i 3-0 Iñaki Cabezas (’45).