Dilluns, 29 d'Abril de 2024

De les roses tradicionals a les roses 2.0

Una de les novetats del tradicional esdeveniment del Centre de Lectura és un concurs de fotografies a Instagram

  • El cartell i la 72a edició del Concurs s'han presentat aquest dimarts

    Isabel Martínez

La rosa és símbol de la comunitat i de la identitat d’un poble”. Amb l’ús de la tècnica fotogràfica “estètic glicht”, l’artista Marie France Veyrat ha manipulat una imatge d’aquesta flor tan vinculada a la ciutat per mostrar com la imperfecció és creativa i genera bellesa. Una recerca estètica que l’ha fet endur-se el premi del cartell de la 72a edició del Concurs Exposició Nacional de Reus que es desenvoluparà els dies 4, 5 i 6 de maig.

Precisament el camp de la fotografia és una altra de les àrees en les quals l’històric esdeveniment planteja novetats enguany amb un concurs de fotografies per a 'instagramers' on a través de l'etiqueta #concursderoses19 o el perfil del Centre de Lectura podran participar en tres categories (la més original, la més floral i la 'més de Reus'). Concretament, l’any passat van participar al voltant de 5.000 roses i es van comptabilitzar 8.500 assistents al Concurs.

Pel que fa a la tradicional glosa inaugural del Concurs, l’arquitecte i soci d’honor del Centre de Lectura, Anton M. Pàmies, serà l’encarregat de pronunciar-la el dia 4 de maig a partir de dos quarts d’1 del migdia. “Tenim previst fer una projecció d’espais on hi ha roses a la ciutat” ha avançat el comissari del Concurs, Rafel Ferré, respecte al suport d’imatge amb que comptarà la glosa de Pàmies amb la qual es recorrerà a través de la imatge la vinculació d’aquest element floral amb el patrimoni de la ciutat.

Respecte la promoció d’aquest esdeveniment, la regidora de Cultura i Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat que es posarà en marxa una fórmula de 2X1 que compta amb el suport de les entitats comercials. “El Concurs esdevé un atractiu turístic i de promoció de ciutat”, ha comentat, alhora que ha posat en valor que el Centre de Lectura se sumi a l’Any Roseta Mauri a través d’aquesta tradicional trobada dedicada a les roses. D’aquesta forma, la decoració del certamen estarà dedicada a la cèlebre ballarina i l’Escola de Dansa del Centre oferirà actuacions a l’escenari del teatre Bartrina dissabte, diumenge i dilluns a les 7 de la tarda.

En referència a la decoració de la façana, el vestíbul del Centre i del teatre, Ferré ha explicat que és responsabilitat de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, de l’Escola de Jardineria i Horticultura, de Carme Miró, la Brigada de Jardineria de l’Ajuntament de Reus i de Verd Jardins. Aquestes instal·lacions compten amb el patrocini de Vermuts Miró i Reus Promoció.

Altres activitats

També en el terreny de les novetats de l’edició d’enguany s’han organitzat demostracions d’art floral que es realitzaran dissabte, diumenge i dilluns a les 6 de la tarda.

D’altra banda, hi haurà la possibilitat de visitar el roserar de Reus Joaquima Gallisà en una activitat organitzada pel Centre Botànic. Una activitat que el comissari del Concurs ha destacat perquè in situ es poden conèixer i identificar al voltant d’un centenar de roses així com els seus noms i característiques.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics