Dimecres, 15 de Maig de 2024

El Reus Deportiu Virginias venç a Riazor i esvaeix dubtes

Dos gols de Maxi Oruste i Martí Casas donen els tres punts al Reus Deportiu a la pista del Liceo

03 de Desembre de 2023, per Jordi Benavent
  • El Reus Deportiu ha fet un excel·lent partit aquest diumenge a Riazor

Juanjo Vinya

La desena jornada de la Parlem OK Lliga ha fet viatjar el Reus Deportiu Virginias fins a Riazor per enfrontar-se al Deportivo Liceo. Gallecs i catalans han tingut una setmana complicada després de perdre en la seva estrena a la Champions d'hoquei patins. Per aquest motiu, el partit d'aquest diumenge havia de servir de baló d'oxigen per al guanyador. Finalment, ha estat el conjunt reusenc qui s'ha emportat la victòria per un 1 gol a 2.

El partit d’aquest diumenge ha estat intens, com tots els disputats per aquests dos grans equips. Només començar el partit, el Liceo ha tingut la primera oportunitat clara per marcar en el llançament d’un rigorós penal. Sortosament per al Reus, Càndid Ballart ha encertat les intencions de César Carballeira.

En els primers minuts, el ritme de joc ha estat molt alt. Els dos equips no han especulat gens amb la bola i han buscat la porteria contrària, posant a prova els dos porters.

Als 9 minuts hi ha hagut el primer gol. La defensa roig-i-negra ha recuperat la bola al centre de la pista i l’ha passat a Maxi Oruste perquè superí el porter Martí Serra (0-1). El gol ha permès a l'equip visitant controlar el partit. Tot i això,  al minut 13, David Gelmà ha vist una targeta blava i els gallecs no han aprofitat l’ocasió.

Amb el pas dels minuts, els roig-i-negres s'han trobat més còmodes i quan faltaven vuit minuts i mig per arribar el descans, en un contracop, el capità reusenc Joan Salvat ha posat la bola al segon pal perquè Martí Casas l’empenyés al fons de la xarxa i fer el 0 a 2. El gol ha obligat l'equip corunyès a abocar-se sobre la porteria roig-i-negra, però un espectacular Càndid Ballart ha evitat la reacció del Liceo. Al final de la primera part, s'ha arribat amb un esperançador 0 a 2 i una imatge del Reus  molt sòlida.

En el segon temps, el conjunt gallec ha sortit decidit a escurçar la diferència en el marcador, ha posat un ritme més alt i les oportunitats de gol s’han succeït a la porteria reusenca. Al minut 32, ha arribat el gol local en una gran jugada del capità liceista César Carballeira (1- 2). El gol ha accelerat el partit i un minut més tard, Tomás Pereira no ha tret profit d’un nou penal favorable al Liceo per empatar el partit.

Tampoc Maxi Oruste no ha aprofitat el llançament després de la targeta blava  rebuda per César Carballeira. Ni els dos minuts de superioritat numèrica a la pista.

El temps ha anat passat i la necessitat de marcar del Liceo ha fet embogir el partit. Els darrers minuts han estat un atac i gol dels gallecs, que els reusencs han sabut controlar bé. Això ha generat nervis i algunes picabaralles entre jugadors.

L'entrenador Juan Copa, s'ho ha jugat tot a una carta i en els darrers segons, el Liceo ha jugat sense porter i amb cinc jugadors. Els roig-i-negres, amb un plantejament defensiu molt seriós ha pogut mantenir el resultat i sumar tres punts que li permeten pujar fins al quart lloc de la classificació de l'OK Lliga.

La pròxima setmana, els roig-i-negres, jugaran dos partits. El primer, dimecres 6 de desembre, a dos quarts d'1 del migdia contra el Caldes al Palau d'Esports. El segon partit contra el Lleida, al Pavelló Onze de setembre, el diumenge 10 de desembre, a un quart de 5 de la tarda.

Fitxa del partit:

Deportivo Liceo: Martí Serra, Sito Ricart, César Carballeira, Fabrizio Ciocale i Pablo Cancela.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Sergi Aragonès, Marc Julià, Martí Casas i David Gelmà.

Àrbitres: Miguel Díaz Cosme i Pablo Nicieza Elosegui.

Gols: 0-1 Maxi Oruste (‘9); 0-2 Martí Casas (’17) i 1-2 César Carballeira (’32);