La Nit dels Sommeliers 2023, celebrada a les instal·lacions del Club Nàutic de Salou, reconeix Toni Albiol com a millor sommelier de Catalunya. La vallenca Anna Casabona ha aconseguit la segona posició , seguida per Marta Cortizas a la tercera posició.
En una final molt disputada, Albiol, Casabona i Cortizas han arribat a la prova final després de superar una primera prova en la qual hi han pres part un total de 17 participants d'arreu de Catalunya. Els tres premiats representaran la sommelieria catalana al Campionat d'Espanya que se celebrarà a Madrid els dies 19 i 20 d'abril.
En el moment de rebre aquest guardó, de les mans de la consellera d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, Albiol ha encoratjat també a les noves generacions de sommeliers professionals "perquè continuïn en aquesta línia de formació continuada i per mantenir aquest llistó tan alt que té actualment la sommelieria a Catalunya". D'altra banda, Jordà ha destacat "la feina que s'està realitzant en el món del vi a nivell de promoció i la tasca que els sommeliers realitzen per tal de prescriure els magnífics vins que s'elaboren a Catalunya".
Durant l'acte també es va fer el lliurament de premis a diferents professionals del panorama vitivinícola actual, resultat de les votacions realitzades pels socis de l'Associació Catalana de Sommeliers setmanes enrere. Es va atorgar el reconeixement a Soci d'Honor a l'actor Fermí Fernández i la seva actuació a l'obra "El Sommelier", de Toni Orensanz.
Altres guardons van ser el premi a Millor Comunicador 2023 a la periodista de la revista Arrels, Margalida Ripoll; el premi a la Millor Iniciativa Solidària, a la Fundació Mas Albornà i el premi al Millor Celler amb oferta enoturística 2023, a Vinyes Domènech. El Restaurant L'Aspic de Falset va endur-se dos reconeixements: un com a Millor Sala i el Premi a la Trajectòria 2023, lliurat a Toni Bru, el seu propietari.
Els premiats representaran Catalunya a la final de Madrid
En una final molt disputada, Albiol, Casabona i Cortizas han arribat a la prova final després de superar una primera prova en la qual hi han pres part un total de 17 participants d'arreu de Catalunya. Els tres premiats representaran la sommelieria catalana al Campionat d'Espanya que se celebrarà a Madrid els dies 19 i 20 d'abril.
En el moment de rebre aquest guardó, de les mans de la consellera d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, Albiol ha encoratjat també a les noves generacions de sommeliers professionals "perquè continuïn en aquesta línia de formació continuada i per mantenir aquest llistó tan alt que té actualment la sommelieria a Catalunya". D'altra banda, Jordà ha destacat "la feina que s'està realitzant en el món del vi a nivell de promoció i la tasca que els sommeliers realitzen per tal de prescriure els magnífics vins que s'elaboren a Catalunya".
El restaurant falsetà L'Aspic s'endú dos guardons
Durant l'acte també es va fer el lliurament de premis a diferents professionals del panorama vitivinícola actual, resultat de les votacions realitzades pels socis de l'Associació Catalana de Sommeliers setmanes enrere. Es va atorgar el reconeixement a Soci d'Honor a l'actor Fermí Fernández i la seva actuació a l'obra "El Sommelier", de Toni Orensanz.
Altres guardons van ser el premi a Millor Comunicador 2023 a la periodista de la revista Arrels, Margalida Ripoll; el premi a la Millor Iniciativa Solidària, a la Fundació Mas Albornà i el premi al Millor Celler amb oferta enoturística 2023, a Vinyes Domènech. El Restaurant L'Aspic de Falset va endur-se dos reconeixements: un com a Millor Sala i el Premi a la Trajectòria 2023, lliurat a Toni Bru, el seu propietari.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics