Dijous, 16 de Maig de 2024

Júlia Sahún, alumna de l’EHT de Cambrils, guanya la 6a Beca DOP Siurana

A la convocatòria d’enguany s’hi van presentar onze projectes i cinc han passat a la final de Reus

29 d'Abril de 2024, per Reusdigital.cat
  • Júlia Sahún, alumna de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, guanya la VIa Beca DOP Siurana

    Cedida

El projecte elaborat per Júlia Sahún titulat "Terra de Siurana, l’oli que conserva i cuida la terra", que valoritza l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com a ingredient estrella per a l’elaboració de conserves de productes, i aposta pel territori de la DOP, teixint una xarxa de producció i de consum, ha estat el guanyador de la 6a Beca DOP Siurana, després d’una disputada final celebrada aquest matí a l’Estació Enològica de Reus, la seu del Consell Regulador de la DOP Siurana. Sahún s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda pel guardó alhora que assenyalava que l’oove és un "ingredient essencial per a la nostra cuina".

La final de la 6a Beca DOP Siurana ha comptat amb la participació d’alumnes de centres d’arreu del país, els quals han elaborat projectes que van des de la utilització de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana com a un ingredient per a elaborar còctels, passant per l’oliturisme i la cuina d’alta qualitat o el màrqueting internacional per a impulsar la divulgació de l’oove al mercat estranger, entre d’altres. Es tracta dels treballs signats per Bruno Encinas, de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental; Carla Moreno, de l’Escola d’Hosteleria i Turisme de Cambrils; Pol Raya, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i Víctor Bestué del CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy.

 

L’ensenyament, una prioritat DOP Siurana

 

El president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, Antoni Galceran, precisament posava l’accent en l’aposta per l’educació que s’ha fet des del Consell Regulador des de ja fa vuit anys. De fet, l’ens a més de convocar la Beca també desenvolupa activitats adreçades als estudiants de les escoles professionals de cuina i també dirigides als alumnes de Primària. En ambdós casos es tracta d’accions que s’executen anualment i s’expandeixen com una taca d’oli per impulsar la divulgació dels valors del consum de l’OOVE per a la salut, per a la cultura i per incrementar l’ús de l’oli d’oliva verge extra a les cuines de la restauració d’arreu del país.

La Beca DOP Siurana, a la qual s’hi ha inscrit tretze estudiants de nou centres d’hoteleria i turisme d’arreu del país; dels quals cinc han estat els seleccionats per a la final presencial, està dotada amb un xec de 1.000 euros, un curs d’iniciació al Tast d’olis a càrrec del Panell Oficial de Tast d’Olis Verges de Catalunya i un lot de quinze litres d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana, equivalent al consum per a una persona i any. Els finalistes també han estat obsequiats amb un lot d’OOVE DOP Siurana.

El jurat de la Via Beca DOP Siurana ha estat encapçalat pel xef del Degustar/Compartir, Eduard Xatruch, i també estava format per Ada Parellada, xef del Semproniana i padrina de la collita de la DOP Siurana 2022-23; Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; Josep Sucarrats, director de la revista Arrels; Antoni Galceran, productor i president de la DOP Siurana; Francesc Blanch, xef del Deviteca i assessor gastronòmic de la DOP Siurana i Montserrat Gelonch, cap de comunicació del Consell Regulador de la DOP Siurana.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges