Divendres, 17 de Maig de 2024

I si fem uns canelons farcits de carn d'ànec i foie-gras per Nadal?

Aquest és un àpat indispensable per a les festes de Nadal

26 de Desembre de 2023, per AMIC
  • Els canelons farcits de carn d'ànec i foie-gras

    getty images

Si no saps què cuinar per a aquests dies de Nadal, a continuació deixem els ingredients i els passos a seguir per ser un bon amfitrió.

Ingredients:

Per a la massa dels canelons: 200 g de farina, 2 ous, una mica de sal i aigua.

Per al farcit: 300 g de carn d'ànec desossada i picada, 100 g de foie-gras, 1 ceba mitjana, picada, 2 grans d'all, picats, 1 copa de vi ranci, 1 llauna de tomàquet triturat (400 g), sal i pebre al gust, i oli d'oliva per sofregir.

Per a la beixamel: 50 g de mantega, 50 g de farina, 500 ml de llet, sal, pebre i nou moscada al gust.

Per al fornejat: Formatge ratllat (parmesà o similar).

Instruccions:

Massa dels canelons: En un bol, barreja la farina amb els ous i una mica de sal, afegeix aigua gradualment fins a obtenir una massa homogènia i lleugera, i estén la massa en làmines fines i posa-les a bullir en aigua amb sal fins que estiguin -"al dente". Escorre-les i reserva-les.

Farcit: En una paella amb una mica d'oli d'oliva, sofregeix la ceba i l'all fins que estiguin translúcids, afegeix la carn d'ànec picada i salta fins que estigui ben daurada, incorpora el foie-gras tallat a trossos petits i deixa que es desfaci.

Aboca el vi ranci i deixa reduir. Després, afegeix el tomàquet triturat, sal i pebre. Cou-ho tot conjuntament, fins que la salsa s'hagi reduït i ha agafat sabor.

Beixamel: En una cassola, s'ha de fondre la mantega i afegeix la farina per fer un roux. A poc a poc, afegeix la llet sense deixar de remenar per evitar grumolls, i condimenta amb sal, pebre i nou moscada al gust. Deixa que espessi fins a obtenir una beixamel cremosa.

Muntatge: Estén les làmines de pasta i omple-les amb la barreja d'ànec i foie-gras, enrotlla les làmines per crear els canelons i col·loca'ls en una safata per a forn. Tot seguit, cobreix els canelons amb la beixamel i espolsa formatge ratllat per sobre. Finalment, forneja'ls fins que la part superior estigui daurada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges