Dijous, 16 de Maig de 2024

El Parc del Pescador de Cambrils acollirà la primera edició del Romesco Food & Drinks

Tindrà lloc del 17 al 19 de maig i serà una prèvia de les Jornades del Romesco

26 d'Abril de 2024, per Júlia Vernet
  • La presentació de les jornades gastronòmiques ha tingut lloc aquest divendres

    Júlia Vernet

Cambrils vol continuar sent la "capital gastronòmica" de la Costa Daurada i part del seu èxit depèn de dur a terme jornades que posin en valor la restauració i el producte propi que té el municipi. Després d’unes exitoses Jornades de la Galera i de la Carxofa, el mes de maig s’encarregarà d’acollir el romesco com a protagonista dels restaurants i altres espais cambrilencs. 

Com a prèvia de les Jornades del Romesco, del 17 al 19 de maig se celebrarà la primera edició del Romesco Food & Drinks, un acte que s’inspira en el model d’èxit que té la Fira del Vi del mateix municipi.

Durant aquell cap de setmana, el Parc del Pescador s’omplirà de casetes que oferiran plats i tapes de diferents estils, però sempre amb la presència de la salsa. "Es podran trobar plats freds, però també calents i tots seran de gran qualitat", afirma el president de l’Associació d‘Empresaris d‘Hostaleria de Cambrils, Xavi Martí. Aquest menjar, a diferència de la Fira del Vi, es pagarà amb diners físics al mateix establiment i no pas amb tiquets com es fa en altres jornades.

Tot aquest menjar anirà acompanyat amb cervesa artesana, així com cava i Corpinnat. En total hi haurà 24 casetes, dotze de menjar i dotze més de beguda.

Durant el Romesco Food & Drinks també hi haurà espai per saber qui fa la millor salsa. El diumenge 19 de maig se celebrarà el Concurs de Mestres Romescaires. Un cop puntuades i després de saber qui és el guanyador, se sortejaran les cassoles i tots els diners recaptats aniran cap a l’associació ANTIAN, que lluita per la investigació d’una malaltia ultrarara que pateixen dos nens de Cambrils.

 

Les Jornades del Romesco tindran lloc des del 24 de maig fins al 9 de juny

 

La 11a edició de les Jornades del Romesco comptarà amb més d’una vintena de restaurants, a l’espera que s’uneixin alguns més, segons explica Martí. Com en les anteriors edicions, els mateixos restaurants decidiran si fer menús o plats individuals, però tots tindran una clara presència d’aquesta tradicional salsa marinera.

"Amb aquestes activitats volem posar en valor la recepta que s’encarrega d’unir a l’agricultura, la pesca i la restauració del nostre municipi", comenta l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, el qual afegeix: "El romesco és una de les raons per la que Cambrils és capital gastronòmica de la Costa Daurada i, fins i tot, de Catalunya". 

La regidora de Turisme, Camí Mendoza, assegura que aquest tipus de jornades fan que vinguin molts visitants al municipi fora de temporada. "La Fira del Vi ens ajuda a allargar i finalitzar la temporada turística i, en canvi, aquestes Jornades del Romesco ens serviran de pretemporada".

Per millorar aquestes jornades, enguany comptarà amb una novetat, la Romesco Food & Drinks, que des de l’AEH de Cambrils porten temps desitjant i treballant.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges