Dijous, 16 de Maig de 2024

El Monestir de Santes Creus acull un «workshop» on col·labora Marcel·lí Antúnez

22 de Juliol de 2021, per
  • El taller s'allarga fins al diumenge

    Cedida

El Monestir de Santes Creus acull, fins al diumenge 25 de juliol, un workshop liderat per Marcel·lí Antúnez, un dels membres fundadors de la Fura dels Baus. Aquest concepte anglès, segons l’artista, es pot entendre com “un curs, laboratori i experiència compartida”. L’objectiu d’aquest workshop és preparar i presentar una performance escènica que naixi com una creació col·laborativa.

Antúnez, nascut a Moià, va desenvolupar els seus primers anys com a artista lligat a la Fura dels Baus. Des que ho va deixar, tal com reconeix ell mateix, “faig el que vull”. Ha provat de fer coses molt lligades amb la tecnologia, però no deixa de banda les performances. Els seus treballs han sigut presentats a París, Londes i Sao Paulo, entre d’altres. El dia 25 d’aquest mes els participants d’aquest curs presentaran la performance que hagin ideat durant les sessions del workshop.

Tal com explica Antúnez, les 11 persones que hi participen han elaborat la idea de la representació a partir d’una pluja d’idees. Ell ho qualifica d’un “procés obert”. A més, un dels condicionants que es troben els aprenents és que només poden utilitzar materials de rebuig. Destaca que es tracta de “donar una segona possibilitat a aquests materials”. Això ha fet que apareguin recursos amb els quals, fins ara, Antúnez no hi havia treballat. L’artista del Moianès remarca que ell no és professional de l’ensenyament.

Per això els seus cursos “tenen un toc exòtic, a vegades”. De totes maneres, assenyala que en els últims temps ja ha anat participant de propostes artístiques col·laboratives de caràcter escènic i performances. Tal com diu ell, aquests últims anys s’ha “avesat a compartir els projectes artístics amb altra gent”. Antúnez lamenta que aquest tipus d’obres, les col·laboratives, siguin tan difícils de fer tot i ser “molt interessants i gratificants”.

Ell en vol destacar la que va fer al centre de menors Can Rupià. En aquest cas van fer un moral al centre del pati, on van participar els interns. A més, també ha col·laborat en altres seminaris; un d’ells va desencadenar en la pel·lícula Satèl·lits obscens.

Ell afirma que busca “sistemes de participació, col·laboració i tutoria”, per això accedeix a fer aquest tipus de curs. Pel que fa a l’emplaçament d’aquest curs, Antúnez celebra que s’opti per “donar vida cultural alternativa” al Monestir de Santes Creus. Ho considera una “idea boníssima”. L’artista explica que aquests dies passen famílies de turistes pel voltant del curs i veuen més que pedres.

El curs acabarà el dia 25 de juny, però la programació cultural del Reial Monestir de Santes Creus continua. De l’11 al 15 d’agost aterrarà el Primer Festival Jordi Savall, durant tot l’estiu es faran les visites guiades “Les tombes reials del Monestir de Santes Creus” i del 7 d’agost a l’11 de setembre es podrà gaudir de l’activitat “Dones. Mares, abadesses i esposes al Reial Monestir de Santes Creus”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges