El número de persones ateses pels bancs dels aliments abans de la crisi sanitària era de 190.433 arreu del país, una xifra que s’ha vist incrementada fins a les 262.294 persones durant la pandèmia, segons ha informat aquest passat dimarts el departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Entre d’altres actuacions per combatre l'impacte social de la covid-19, el govern de la Generalitat manté que vol garantir que els bancs dels aliments estiguin preparats per fer front a la demanda "actual i futura" de les famílies. Ho ha dit el conseller Chakir el Homrani durant una visita a les instal·lacions de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, on s'ha reunit amb la seva presidenta, Roser Brutau, i el seu director, Lluís Fatjó-Vilas.
Una assignació de 3,3 milions per als quatre bancs
La setmana passada, de fet, es va fer públic l'acord de Govern a través del qual el departament ha assignat als quatre bancs dels aliments de Catalunya prop de 3,3 milions d'euros per "garantir el dret a una alimentació suficient, necessària i saludable i prevenir altres situacions de risc més greus".
Aquest import es destinarà a l’adquisició i la distribució d’aliments per cobrir les necessitats bàsiques de famílies en situació de precarietat econòmica sobrevinguda o agreujada arran de la pandèmia. El Homrani ha recordat que “cal fer un abordatge integral a la crisi social derivada de la pandèmia: des de l’emergència, cobrint a les necessitats bàsiques de les famílies que ho necessiten, i alhora amb l’impuls d’actuacions que els garanteixin oportunitats per sortir-se’n. Aquesta és la vacuna social que estem aplicant per evitar que ningú quedi enrere”.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics