1 de 10
COSTA DAURADA

Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell volen captar 2,4 milions d'euros per fomentar l'economia blava

En cas d'aconseguir-los, l'objectiu del fons és diversificar l'economia d'aquests ports més enllà de la indústria pesquera

L'acte s'ha celebrat al Teatret del Serrallo. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 18 de març de 2023 a les 18:00 |
Trobada d'autoritats aquest divendres a la tarda al Teatret del Serrallo, que ha acollit la presentació de l'associació Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALPCD). La intenció dels quatre municipis costaners que en formen part -Cambrils, Tarragona, Torredembarra i Calafell- és el de primer teixir una estratègia participada pel sector pesquer i segon formar una candidatura per captar 2,4 milions d'euros de fons europeus.

I és que a banda dels ajuntaments, el grup està format per confraries i la resta del sector, amb la intenció de fomentar l'"economia blava". L'associació GALPCD és una entitat sense ànim de lucre amb l'objectiu de fomentar el creixement, la inclusió social, la creació d'ocupació i el suport a l'ocupació i la mobilitat laboral en les comunitats costaneres i d'interior dependents de la pesca i l'aqüicultura, inclosa la diversificació de les activitats realitzades en el marc de la pesca i respecte a altres sectors de l'economia marítima.

Aquesta associació permetrà obtenir finançament del Fons Europeu Marítim de Pesca i Aqüicultura pel desenvolupament sostenible de les zones pesqueres en l'àmbit del turisme, la promoció econòmica i el sector primari.

Sergi Tudela, director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat, explica que a partir de l'1 de gener de 2024 -en cas de concedir-se- ja es podrien disposar dels fons per a "centres d'activitats marítimes, museus, activitats culturals, gastronomia, turisme sostenible marítim, tot allò que decideixi el territori de forma participativa". El projecte s'ha d'aprovar abans de l'estiu i serà després quan es conegui la decisió final.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: