1 de 10
SALUT

Salut encara la recta final de les obres d’ampliació de l’Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

El centre sanitari de les Terres de l’Ebre obre etapa amb una clara aposta per la humanització assistencial a pacients i professionals

El conseller de Salut, Manel Balcells, visitant les obres d'ampliació de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. | Departament de Salut
per Redacció, Móra d'Ebre | 16 de març de 2023 a les 13:00 |
El Departament de Salut té en marxa la segona fase del projecte d’ampliació i millora de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Aquesta segona fase inclou la reforma i ampliació de l'àrea d'esterilització, amb maquinària nova, i l'adequació i millora tant de la sala de parts com del quiròfan número 3.

Una vegada finalitzada aquesta segona fase, prevista a l’estiu, començarà la tercera i última etapa de les obres, que inclourà l'adequació i renovació dels dos quiròfans restants. Els treballs d'obra de la segona i tercera fase tenen un cost de més d’un milió i mig d’euros.

La primera fase de treballs a l’hospital va incloure les obres de la nova àrea de Cirurgia Major Ambulatòria, l'adequació i millora de l'Àrea de gabinets d'endoscòpia i de cirurgia menor, en què s'ha habilitat una nova sala, i també una nova sala d'actes. La inversió per part de Salut en aquesta primera fase ha estat de més d’un milió d’euros.
 

Nou espai del bloc quirúrgic de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre. Foto: Departament de Salut


Nou TACD’altra banda, l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre disposa des de fa uns mesos d’un nou aparell TAC amb majors prestacions, que permet ampliar l'espectre d'exploracions i tècniques i que millora notablement la qualitat i les possibilitats diagnòstiques respecte al TAC anterior.

El nou aparell també suposa una millora en la seguretat dels procediments, ja que emet menys irradiacions durant les proves i millora el temps d'exploració. Aquest nou equipament, valorat en 408.000 €, ha estat finançat per fons europeus del Next Generation.
 

Humanització com a pilar del pla estratègic


L'Hospital Comarcal Móra d'Ebre aposta per treballar la humanització com a pilar en el seu pla estratègic en totes les seves línies d'atenció, a les persones ateses i als professionals. L’objectiu és que els professionals puguin cuidar la persona que hi ha darrere de cada pacient, amb els millors estàndards de qualitat.

Per fer-ho possible s’han posat en marxa diferents accions: Comissió d’Humanització, contenció zero a la Unitat d'Atenció Intermèdia, formació i capacitació a l'equip multidisciplinari, implementació de Bones Pràctiques per part del grup promotor i un increment del 300% dels agraïments a la Unitat d'Atenció al Ciutadà.

El Pla d’Humanització pivota al volant de tres aspectes fonamentals: persona atesa i família, professional i entorn. Per avançar en aquesta direcció, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ja compta amb un nou Pla de Voluntariat, conta contes dins del quiròfan durant l’anestèsia, cesàries i parts més humanitzats, entre d’altres. També s’ha adequat el jardí amb la instal·lació de bancs i una pèrgola que permeti gaudir de diferents activitats i estades a l'exterior, s’han millorat les habitacions dels metges de guàrdia, s’han incrementat i adequat els horaris de visita dels familiars i fins i tot facilitar la visita d’animals de companyia.

Pel que fa als professionals de l’hospital, s’han aprovat millores en la planificació dels torns per millorar la conciliació personal i familiar, millores contractuals dels professionals d'atenció directa incloent la planificació de vacances anuals en tots els casos o aprovació de la convocatòria de places indefinides per tal de reduir la temporalitat, promoure l'estabilitat i evitar la rotació, entre d’altres.

El Pla d’Humanització va ser una de les iniciatives escollides en la presentació del Pla de Salut 2021-2025 dins la categoria “Palanques de canvi transversals”, on es posaven sobre la taula experiències d'èxit basades en els eixos del nou Pla de Salut.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: