1 de 10
EQUIPAMENTS

El Centre d'Educació Especial Alba de la Diputació a Reus s'ampliarà amb un nou edifici

L'avantprojecte preveu la construcció d'un espai annex amb una superfície de 871 metres quadrats

Imatge virtual de l'ampliació del Centre d'Educació Especial Alba | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 16 de març de 2023 a les 12:30 |
Ja s'ha redactat l'avantprojecte per ampliar el Centre d'Educació Especial Alba, de la Diputació de Tarragona, amb un pressupost de 2 milions d'euros. Aquest projecte preveu la creació d'una sala polivalent coberta i un edifici annex que complementi les instal·lacions actuals. 

871 metres quadrats d'ampliació i la possibilitat d'oferir fins a 30 places més


L'ampliació, de la qual s'ha redactat l'avantprojecte, preveu la construcció de 871 metres quadrats destinats a l'edifici annex. El nou espai comptarà amb una planta semisubterrània, de 282 metres quadrats, i una planta baixa de 598m2, ambdues amb llum natural. El Centre d'Educació Especial Alba comptaria també amb una sala polivalent, despatxos i sales de reunions, espais d'infermeria i fisioteràpia. 

Llauradó: «Donarem un millor servei a l'alumnat, a l'equip docent i a les famílies»


Els nous espais obren la porta a ampliar les places disponibles, plantejant la possibilitat d'oferir fins a 30 places més, en cas de demanda. L'ús de la sala polivalent, a més, impulsaria l'aprenentatge internivell i permetria utilitzar-lo en cas d'inclemència meteorològica. El projecte s'ha dissenyat amb criteris de sostenibilitat, incloent-hi l'ús de plaques solars, una caldera de biomassa i garantint l'eficiència energètica del centre. 

També es faran treballs de millora al pati del centre


Segons la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, amb l'ampliació  "donarem un millor servei a l'alumnat, a l'equip docent i a les famílies, ja que les obres donen resposta a les peticions que ens han fet arribar". D'altra banda, també ha anunciat l'aprovació en la Junta de Govern del proper dimarts de les obres de millora del pati, amb treballs de pavimentació i de coberta, i un cost aproximat de 120.000 euros. 
 

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el conseller, Carlos Brull. Foto: Estel Romeu


El diputat, Carlos Brull, el projecte "és una necessitat" i s'ha creat amb "atenció a les demandes en global de tota la comunitat educativa i dels usuaris i famílies". Es preveu que l'ampliació pugui estar enllestida de cara el 2026, ja que actualment es troba en fase d'avantprojecte. 

El Centre d'Educació Especial Alba de la Diputació a Reus dona servei a infants i joves amb necessitats educatives especials i compta enguany amb 68 alumnes, tenint en compte també els que combinen els serveis de l'Escola amb l'escolarització en altres centres escolars ordinaris. Des que es va posar en marxa l'any fa 42 anys ha acollit un total de 2.000 alumnes i ofereix també programes de transició a la vida adulta. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: