1 de 10
BOMBERS

Els Bombers de l'Ebre incorporen quatre noves embarcacions, un dron i una sonda aquàtica

El conseller Elena commemora el 40è aniversari del servei que va ser pioner al país amb una primera barca a Amposta

Demostració de rescat aquàtic dels Bombers de les Terres de l'Ebre, davant de les autoritats, al port esportiu d'Amposta | Anna Ferràs
per Aguaita, Amposta | 15 de març de 2023 a les 17:05 |
La unitat aquàtica del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers a les Terres de l'Ebre compten amb quatre noves embarcacions, un dron i una sonda aquàtica. El nou material de salvament s'ha presentat en la commemoració del 40è aniversari de la primera embarcació de rescat aquàtic que van tenir els Bombers a Amposta, un servei pioner al país, "cada cop més necessari" perquè la ciutadania ha deixat de viure "d'esquena al riu", com ha apuntat el conseller d'Interior Ignasi Elena. Elena ha defensat que a més del material i la tecnologia, els Bombers necessiten "més i més efectius" per compensar "els molts anys" en els quals no s'han posat recursos i personal al cos.
 

Tres efectius dels Bombers de les Terres de l'Ebre amb una de les barques de rescat aquàtic a Amposta Foto: Anna Ferràs


El conseller ha recordat que han sigut "massa anys sense dotar el cos de Bombers de recursos materials i humans" i que això "es paga", però ha defensat que s'està revertint amb "molts mitjans i noves convocatòries de bombers" de 250 nous efectius cadascuna.

Les noves embarcacions de rescat i salvament que s'han presentat a Amposta substituiran les que havien prestat servei fins ara en els rescats aquàtics i que tenen una antiguitat entre els 28 i 39 anys. Durant l'acte, alguns efectius dels Bombers de la Generalitat han fet un exercici de salvament aquàtic en aigües del port esportiu d'Amposta i s'ha fet un repàs a la feina de la regió d'emergències ebrenca amb una exposició fotogràfica des dels seus inicis fins a les greus inundacions que va patir Alcanar l’1 de setembre de 2021

El conseller ha visitat la mostra i ha rebut les explicacions del treball d’inspecció i inventariat que han fet els Bombers en tot el tram català del riu Ebre, les Fitxes Operatives d’Elements de Risc (FOER). Després de mesos de treball al llarg dels 125 quilòmetres del riu en territori català, les fitxes han permès actualitzar la informació sobre infraestructures hidràuliques, riscos, bancs de sorra, accessos i cobertura de la xarxa Rescat, que permetrà als Bombers gestionar millor una emergència. 

Elena ha recordat que les campanyes d'incendis ja van més enllà dels estius, sobretot en un context de sequera. Elena ha dit que no temen pels tres incendis que es van iniciar aquest dimarts, però ha demanat precaució i conscienciació a la ciutadania. "Hem de canviar el xip i tenir clar que el risc està tot l'any", ha apuntat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: