1 de 10
ANY DOMÈNECH I MONTANER 2023

Reus commemora l'Any Domènech i Montaner amb exposicions, actes i una Festa Modernista

El cap de setmana del 15 i el 16 d'abril tindrà lloc "Reus 1900. Festa Modernista", una recreació històrica del segle XIX

Presentació de l'Any Doménech i Montaner | Cedida
per E. R., Reus, Catalunya | 15 de març de 2023 a les 16:10 |
Activitats per a tots els públics, totes les edats i durant tot l’any conformen el programa d’activitats per a commemorar l’Any Domènech i Montaner a Reus. El centenari de la mort de l'arquitecte es commemorarà amb exposicions, cicles de conferències, cursos i congressos, actes culturals, activitats pedagògiques i la difusió de la seva obra arquitectònica.

La Festa Modernista transportarà els reusencs al segle XIX


L'activitat més destacada serà la recreació històrica "Reus 1900. Festa Modernista", que se celebrarà el cap de setmana dels dies 15 i 16 d'abril. Es preveu que la festa compti amb més d'un centenar de figurants vestits de l'època que interpretaran les diferents classes socials del moment. Des de la Casa Navàs i Reus Promoció, impulsores de l'acte, es fa una crida a la implicació ciutadana. 

La presentació del programa s'ha fet aquest dimecres a la Casa Gasull, en un acte presidit per l’alcalde, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i finalment, Jaume Massó, comissari de l’Any Domènech i Montaner a la capital del Baix Camp. La programació es pot consultar a través d'aquest enllaç

Segons Pellicer, "presentem un programa amb avinenteses diverses i de diferents formats, pensades per a tots els públics, amb l’objectiu d’actualitzar un llegat imprescindible per entendre la ciutat d’ara fa un segle". Domènech i Muntaner és l'autor d'edificis emblemàtics com la Casa Navàs, la Casa Rull o el Pavelló dels Distingits del Pere Mata. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: