1 de 10
SOLIDARITAT

La solidaritat té premi, a Capçanes

La sort va somriure l'associació de jubilats del poble al sorteig de "La Dooble" de Loteries de Catalunya després d'haver fet una campanya per confeccionar coixins per a dones amb càncer de mama

Integrants de l'associació, a la fira on es van poder apadrinar els coixins confeccionats | Cedida a Reusdigital.cat
per Marc Busquets Obré, Reus | 18 de març de 2023 a les 08:30 |
"Sentim que el premi de la loteria és també un premi als nostres projectes solidaris", explica emocionada Mercè Barceló. Com a component de l'Associació de jubilats de Capçanes, s'ha involucrat en diverses iniciatives. Una d'aquestes, la confecció de coixins per a dones amb càncer de mama, va superar les expectatives inicials. L'entitat va organitzar un taller al qual van acabar sumant-se unes 40 persones. La sorpresa (o el "premi", més ben dit) va venir dos dies abans de fer el lliurament dels coixins a l'Hospital Sant Joan, ja que els va tocar La Dooble de Loteries de Catalunya. 

Del taller a la fira d'artesania del pobleTambé presidenta del col·lectiu, que té més d'un centenar de socis, Barceló explica a Reusdigital.cat que el taller per fer els coixins va començar a l'octubre. "El volíem obrir a veïns de totes les edats, perquè ens pensàvem que no hi vindria gaire gent", diu. 27 persones van donar a la resposta a la crida de l'associació, i en les següents trobades la xifra va anar augmentant. "I això que molts de nosaltres no havíem cosit mai", precisa.
 

Al taller s'hi van acabar sumant desenes de persones Foto: Cedida a Reusdigital.cat


Quan ja van tenir els coixins fets, a començaments del passat mes de desembre, els membres de l'entitat van prendre part a la Fira d'artesania de Capçanes. "Va ser un èxit. Qui volia podria apadrinar un coixí amb un donatiu, i rebia un coixí petit com a regal", recorda. El cas és que van exhaurir les existències (130 unitats). De petits en van quedar alguns, i els van posar a la venda a un preu de 3 euros. Part de la recaptació, en aquest cas, l'han destinada a fer una contribució per a la recerca contra el càncer de mama. Han recollit uns 1.000 euros. 

La trucada que ho va canviar totI uns dies després, quan ja tenien lligada la data per fer el lliurament dels coixins al centre hospitalari de Reus, Barceló va rebre una trucada. "Eren de Loteries de Catalunya, per dir-me que a l'associació ens havien tocat 30.000 eurosLa Dooble", assenyala. Quan hi pensa, creu que "ha estat també un premi a l'esforç per tirar endavant el projecte" de la confecció dels coixins.

Van fer falta uns quants vehicles per transportar-los tots fins al Sant Joan, per cert. Amb aquesta xifra han previst finançar l'activitat de l'associació. 
 

El taller va donar com a resultat la confecció de coixins per a dones amb càncer de mama Foto: Cedida a Reusdigital.cat


Més endavant, i per celebrar el "doble èxit" del premi al joc d'atzar i la "meravellosa acollida" que van rebre els jubilats a l'hospital reusenc, l'entitat va organitzar un sopar de cap d'any. Als veïns més grans, al seu torn, el menjar se'ls va lliurar a casa per a la seva comoditat.

A posteriori, el col·lectiu ha dut a terme un segon taller per fer més coixins i fins i tot se'ls ha convidat a Granyena de les Garrigues per explicar la seva història de cara a impulsar, qui sap, iniciatives similars. El lliurament d'aquesta segona tanda al Sant Joan encara no s'ha produït. El dilluns 20 de març és previst un lliurament al centre hospitalari de Tortosa. 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: