1 de 10
ANY XAVIER AMORÓS 2023

L'Any Xavier Amorós s'inaugura oficialment el dimecres

La comissària del centenari és la doctora de la URV i filla de l'escriptor reusenc, Lluïsa Amorós

El regidor de Cultura, Daniel Recasens; l'alcalde, Carles Pellicer; i la comissària, Lluïsa Amorós. | Cedida
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 28 de febrer de 2023 a les 12:02 |
L'Any Xavier Amorós 2023 s'inaugurarà oficialment aquest dimecres 1 de març a la Biblioteca Central de Reus. De la mà de la comissaria i filla de l'autor, Lluïsa Amorós, i la doctora de la URV Elena de la Cruz Vergari, començarà el programa d'activitats que homenatgen l'escriptor reusenc. 

2023, un any farcit d'activitats en homenatge a l'escriptor reusenc


La presentació del logo del centenari, l'anunci de Lluïsa Amorós com a comissària i la publicació del programa d'activitats han donat el tret de sortida a l'inici de l'Any Xavier Amorós 2023. El programa, que s'allargarà durant tot l'any, engloba activitats com maridatges de poesia i vi, visites didàctiques a les biblioteques municipals, representacions escèniques o tallers de lectura. A més, de tenir propostes incloses en altres esdeveniments com Març, marçot; el cicle Sant Jordi i la Fira Epíleg. 

«La pretensió és que al llarg de l'any s'hi afegeixin dates, col·lectius i activitats»

El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha assegurat que "la pretensió és que al llarg de l'any s'hi afegeixin dates, col·lectius i activitats que vulguin honorar i parlar-nos de l'il·lustre reusenc Xavier Amorós". Ara per ara, el programa compta amb la participació de la xarxa de biblioteques municipals i entitats com el Centre de Lectura, el Centre d'Amics de Reus, Òmnium Cultural i la Unió de Botiguers, entre altres. 

El mes de març comença amb la inauguració i "Enyoro la terra: el Pradell de sempre"


La primera acció inclosa en el centenari és la celebrada el passat  de febrer al Centre d'Amics de Reus, que va consistir en un recorregut per la seva obra guiada pels seus fills Xavier i Lluïsa. El programa continua amb la inauguració l'1 de març a les 7 de la tarda i el 6 de març amb "Enyoro la terra: el Pradell de sempre" a la Llotja de Reus a les 7 de la tarda. Amb la posada en marxa del centenari, tindran lloc clubs de lectura, conferències, tardes literàries i maridatges. 

La comissària del programa, Lluïsa Amorós, ha expressat el seu agraïment per honorar la figura del seu pare, tal com l'alcalde Carles Pellicer ha transmès, assegurant que "és una tasca necessària". El centenari tancarà amb la Gala Premi Encontre Ferrater - Amorós el mes de desembre, després de tot un any ple de propostes literàries i culturals.  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: