1 de 10
OBRES I MILLORES

Una nova perspectiva de Tortosa

Els treballs per fer el nou mirador de Santa Clara suposen un nou actiu per contemplar el patrimoni de la ciutat

Obres del nou mirador del Barri de Santa Clara, a Tortosa | Cedida
per Aguaita.cat, Tortosa | 18 de març de 2023 a les 20:30 |
En unes setmanes, el barri de Santa Clara disposarà d'un nou mirador des del qual es podrà tindre una imatge completament nova de Tortosa. És l'objectiu de l'actuació que està duent a terme l'ajuntament al terreny existent entre el vial del carrer de Sant Francesc i el mur adjacent a la muralla medieval.

Vistes del nucli anticEls treballs consisteixen en l'habilitació d'un espai des del qual es podrà observar el conjunt del nucli antic, amb el castell de la Suda com a protagonista destacat, amb les Avançades de Sant Joan i la Catedral compartint la silueta urbana, i amb visió sobre altres edificis rellevants de l'entorn, com els Reials Col·legis o l'antiga església de Sant Domènec, seu del centre d'interpretació del Renaixement, entre d'altres.

Des d'este punt també es podrà disposar d'una imatge de la muralla medieval que discorre entre el Rastre i el portal de Tarragona. De fet, la construcció del nou mirador complementa l'actuació, actualment també en execució, per a fer accessible la muralla. Des de la plaça Mossèn Sol es podrà accedir a través d'unes noves escales fins a la part alta de la muralla i seguir l'antic passeig de ronda fins al mirador de Santa Clara.

Dies enrere, l'alcaldessa Meritxell Roigé va visitar les obres d'execució del mirador, acompanyada de la presidenta de l'associació de veïns de Santa Clara, Enriqueta Blanch, i dels arquitectes responsables del projecte, Carlos Vergés i Antoni López. "Amb esta actuació potenciem les vistes de la ciutat des d'un entorn privilegiat: amb una imatge directa sobre el patrimoni històric de Tortosa, amb el castell i les Avançades en primer terme, i amb un altre exemple de patrimoni al fons, en este cas natural, com és el massís del Port", va dir. La construcció del mirador a la part alta de Santa Clara "és la cirereta de les actuacions que hem fet a nivell urbanístic al barri durant els últims anys, on hem urbanitzat la pràctica totalitat de carrers", va afegir.

Les obres del nou mirador tenen un cost de 89.551 euros i quedaran completades, en principi, aquest mes de març. L'alcaldessa de Tortosa va inscriure esta actuació dins de les intervencions en marxa per a potenciar els elements patrimonials de la ciutat. En este sentit, va recordar les fetes a punts com la fortificació de Tenasses i al fortí del Bonet, a més de l'habilitació del tram de muralla del Rastre. També, les que s'executaran durant els pròxims dos anys amb projectes que comptaran amb finançament dels fons Next Generation: d'una banda, amb una aportació de 2 milions per al projecte Tortosa, el passat és una aventura, que permetrà crear un cinturó verd que unirà totes les muralles, des del fortí d'Orleans fins a la Torre del Célio; de l'altra, els 4,6 milions que permetran actuar a les muralles i altres elements del castell de la Suda, com ara les galeries subterrànies o la necròpolis andalusina.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: