1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS

​Daniel Rubio, l'alcaldable d'Ara Reus per al 28 de maig

El candidat d'Ara Reus vol ser el primer partit municipalista en assolir una batllia de més de 100.000 habitants

Daniel Rubio repeteix com a cap de llista per Ara Reus | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus | 14 de març de 2023 a les 07:30 |
Daniel Rubio (Reus, 1981) repeteix com a alcaldable al capdavant del partit municipalista Ara Reus, que enguany es presenta conjuntament amb el PDeCAT. Després de formar part dins del govern de la ciutat, amb Junts i ERC, Rubio encara les eleccions com una oportunitat per ser el primer partit de tarannà municipalista en assolir una alcaldia de més de 100.000 habitants.

Posant la mirada en la batllia, el cap de llista d'Ara Reus va posar èmfasi, en la presentació de la seva candidatura, en alguns dels projectes encapçalats des de les seves regidories, com l'impuls de Reus Energia. No obstant, també va aprofitar per desmarcar-se d'altres iniciatives engegades pel govern actual, marcant una estratègia diferenciada dels partits del consistori.

Dos mandats d'experiència dins del govern


Daniel Rubio agafa per segona vegada consecutiva la posició d'alcaldable al capdavant del partit del qual forma part des de la seva creació al 2011. Ara Reus entra per primera vegada al govern de Reus al mandat del 2015-2019, amb dos regidors, pactant amb Convergència i Unió. A les eleccions següents, l'any 2019, Rubio es posiciona com a cap de llista i obtenen dos regidors, entrant també al govern amb Junts i ERC.En el mandat actual, Rubio ha encapçalat el projecte de Reus Energia des de la regidoria de Medi Ambient. La creació de la comunitat energètica ha permès la captació de 2 milions d'euros dels fons Next Generation i la implementació d'energia solar municipal. A través de la regidoria de Seguretat també han tirat endavant la modernització de la plantilla de la Guàrdia Urbana i la nova seu de Protecció Civil.

Rubio recupera antics projectes per a les eleccions del 2023


«Mai hem posat línies vermelles, som un partit que està al centre i que, per tant, pot crear ponts de diàleg»

Rubio, que es presenta amb Dolors Vázquez com a segona i Albert Piñol com a tercer, va presentar la seva candidatura a la sala Santa Llúcia el 9 de febrer. En aquests comicis, Ara Reus concorrerà a les urnes amb el PDeCAT, a través d'Ara Pacte Local. Rubio subratlla la posició del seu partit, com a centre liberal, assegurant que: “mai hem posat línies vermelles, som un partit que està al centre i que, per tant, pot crear ponts de diàleg”


Tot i formar part del govern, a la presentació de la candidatura, el partit municipalista es va desmarcar de grans projectes del mandat, com el Mercat del Carrilet, i va recuperar propostes anteriors. Més industrialització, la connexió per a vianants del passeig de Mata al barri Gaudí o la Casa de la Cultura són alguns dels projectes reivindicats per Rubio.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: