1 de 10
ART

La Fira reivindica la salut mental amb l'exposició «Parelles Artístiques»

Es tracta d'una mostra amb peces creades per un artista i una persona afectada per una malaltia de salut mental

«Parelles Artístiques» s'exposarà a la planta central de La Fira Centre Comercial | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus | 9 de febrer de 2023 a les 10:30 |
Unir un artista i una persona amb una malaltia de salut mental per crear una obra d'art. Així és com sorgeix l'exposició Parelles Artístiques, un projecte per donar visibilitat a la salut mental i "obrir els ulls de la gent a l'art i a la realitat", amb paraules de Patrícia Perugini, directora de La Fira Centre Comercial.

"Parelles Artístiques" arriba a la 10a edició a Reus


Des d'aquest dijous i de forma indefinida, l'exposició Parelles Artístiques estarà oberta a la planta central del centre comercial. El projecte, creat l'any 2006 per l'associació Osonament, s'ha impulsat a Reus des del 2013, assolint enguany el desè aniversari. Organitzat per La Fira CC i l'Institut Pere Mata, en aquesta edició compta amb 10 obres del territori i amb diverses peces de mostres anteriors i de parelles artístiques d'arreu de Catalunya.

"No tot és l'estigma, la por o la depressió, sinó que les obres també parlen de recuperació, de resiliència"

L'exposició és multidisciplinària i està formada per quadres, escultures, fotografies i altres manifestacions artístiques. Cada parella es crea de la unió d'un artista i una persona afectada per una malaltia de salut mental que creen una relació personal i construeixen l'obra a partir d'un concepte.

Segons la psicòloga encarregada del projecte, Anna Bové, "no tot és l'estigma, la por o la depressió, sinó que les obres també parlen de recuperació, de resiliència".
 

Fotografies exposades a la mostra "Parelles Artístiques" Foto: Estel Romeu


Des de l'institut Pere Mata s'assegura que formar part del projecte "és normalitzar la salut mental" i "ajudar les persones a desenvolupar el seu projecte de vida", com ha declarat el seu gerent, Francesc Arrufat.

Parelles artístiques té l'objectiu de donar a conèixer les malalties de salut mental i fer-ne partícips els visitants. Ara per ara, és una exposició permanent i es convertirà en un espai on programar altres activitats que fomentin la divulgació de la salut mental.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: