1 de 10
OBRES I MILLORES

Un nou vial millorarà la seguretat de l'accés al polígon nord de Tarragona per l'A-27

Uns cinc mil usuaris accedeixen cada dia al complex per aquest punt de l'autovia

Una imatge de la zona objecte dels treballs | Mitma
per ACN, Reus | 8 de febrer de 2023 a les 16:55 |
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) millorarà "la funcionalitat i la seguretat" de l'enllaç 6 de l'autovia A-27, únic accés al complex industrial del polígon nord de Tarragona. Ho farà amb la construcció d'un nou vial de mig quilòmetre que connectarà amb la rotonda de la sortida 6.

El Mitma haurà d'adaptar un projecte que va redactar la Generalitat i sotmetre'l a informació pública. Quan s'aprovi el projecte, les obres del vial duraran un any. Es farà en uns terrenys aportats per Repsol. Per l'enllaç hi passen cada dia unes 5.000 persones, amb un important moviment de vehicles lleugers i pesats.

L'anunci s'ha fet aquest dimecres en una reunió del secretari d'Infraestructures, Xavier Flores, amb el subdelegat del govern central a Tarragona, Santiago Castellà, alcaldes de la zona, el director del complex industrial, Javier Sancho, i la directora de l'AEQT, Maria Mas. El nou vial de l'autovia A-27 és una via alternativa a l'N-240 entre Tarragona i Montblanc, on enllaçarà amb l'AP-2 i permetrà una "millora substancial" a tota l'àrea industrial i logística de Tarragona. Es milloraran els temps de recorregut i també "la competitivitat de les empreses".

El polígon nord de Tarragona ocupa 470 hectàrees de les 1.200 que d'extensió del polígon petroquímic. Actualment, l'únic accés a la zona industrial per a prop de 5.000 persones és la carretera T-750, en el tram comprés per l'A-27 i l'N-240. El vial connectarà les tres vies.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: