1 de 10
EDUCACIÓ

La jornada d'orientació universitària «De tu a tu» ha comptat amb més de 500 participants

Està destinada a alumnes de Batxillerat i estarà oberta a la ciutadania durant la tarda a La Palma

La jornada d'orientació | Cedida
per E.R., Reus | 8 de febrer de 2023 a les 13:10 |
Més de 500 alumnes han participat a la Jornada d'orientació universitària "De Tu a Tu", que es du a terme aquest dimecres durant tot el dia a La Palma de Reus. Ha estat organitzada per l'Oficina Jove del Baix Camp, que és l’organisme d’atenció a joves especialitzada en temes d’emancipació. Hi participen la Direcció general de Joventut de la Generalitat, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Reus.

Alumnes de la URV resolen els dubtes dels estudiants de Batxillerat


El departament d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili també coorganitza aquesta jornada i hi han estat presents, aportant alumnes becaris de les diferents branques universitàries. Aquests són els encarregats de donar informació a l'alumnat sobre els diferents graus, les modalitats de batxillerat que cal per accedir-hi i resoldre qualsevol dubte relacionat.

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, ha exposat que és "una jornada pensada perquè l'alumnat de primer i segon de BAT es puguin trobar amb joves que estan a la universitat i els puguin preguntar directament d’igual a igual dubtes sobre els diferents graus, itineraris o la vida universitària".

La jornada està oberta a la ciutadania durant la tarda


La sala polivalent de La Palma s'ha dividit en diferents espais corresponents als diferents àmbits d'estudi: Ciències, Ciències de la salut, Ciències socials i jurídiques, Arts i humanitats, Arquitectura i, finalment, enginyeries. Mitjançant diversos plafons expositius es mostra tota la informació al respecte: nom del grau, descripció dels estudis, sortides professionals, nota de tall i facultat de referència

En cada espai hi ha alumnes de la URV que fa de facilitadors i que estan a disposició dels joves i les joves perquè puguin preguntar el que necessitin. El regidor d'Educació ha explicat que "hi prenen part 450 estudiants dels instituts Baix Camp, Gabriel Ferrater, Gaudí i Domènech i Montaner i a la tarda l'assistència és oberta". La Jornada De Tu a Tu es va passar a fer en línia arran de la pandèmia, però enguany ha recuperat la presencialitat guanyant el valor afegit de poder parlar els alumnes cara a cara. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: