1 de 10
EQUIPAMENTS

Ajuntament de Reus i Arquebisbat de Tarragona mantenen les converses sobre el Centre Catòlic

Dies enrere, l'Església va ajornar la trobada sol·licitada des del consistori de la capital del Baix Camp

Un cartell reivindicatiu de Bravium Teatre, fora del Centre Catòlic des de 2021 | Joel Medina
per Marc Busquets Obré, Reus | 7 de febrer de 2023 a les 17:15 |
L'Ajuntament de Reus i l'Arquebisbat de Reus mantenen les converses relatives al conveni per als futurs usos del Centre Catòlic de la capital del Baix Camp, segons han confirmat fonts municipals aquest migdia de dimarts. Dies enrere, des del consistori es va assenyalar que l'Església havia fet una "contraproposta" d'acord amb clàusules "inassumibles" per a l'administració. El batlle, Carles Pellicer, va revelar llavors que havia sol·licitat una trobada amb l'Arquebisbat per al 2 de febrer. El dia abans, però, aquest va demanar un ajornament. En un comunicat, des de l'ajuntament s'ha apuntat que "continuen les converses en relació al projecte de rehabilitació i futurs usos de l’edifici".

Les converses, "coordinades des de l’àmbit tècnic, es mantenen a petició de l'Arquebisbat de Tarragona amb la finalitat de poder explorar la possible viabilitat d’uns termes que puguin derivar en un conveni assumible per les dues parts", s'ha precisat des del consistori reusenc. El novembre de l'any passat, l'Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i l'Arxiprestat de Reus van escenificar públicament l'entesa segons la qual l'Església cediria de franc l'espai al consistori per un termini de 99 anys per tal que aquest l'integrés a la seva xarxa de teatres municipals. 

No obstant això, el conveni no es va arribar a signar, en part també perquè calia el vistiplau del Vaticà, requisit "menor" segons es va assenyalar en el seu moment. Passat festes, l'Arquebisbat va fer arribar a l'ajuntament la "contraproposta" d'acord, en què de la cessió gratuïta es passava a plantejar el pagament de lloguer a partir dels 25 anys d'ús. També es va incloure a la proposta una anomenada clàusula d'"estil" per la qual al teatre no s'hi podrien representar espectacles de cap mena que fossin "contraris a la moral catòlica". Pellicer va indicar que tan sols podrien recuperar-se les converses amb l'Església si aquesta "tornava" a les condicions pactades al primer conveni. 

Del desenvolupament de les converses entre les parts en segueix estant pendent l'entitat Bravium Teatre, que va tenir al Centre Catòlic del carrer de la Presó de Reus la seva seu durant dècades. Un cop la propietat va tancar l'espai pel seu suposat mal estat, l'ens que presideix Ferran Figuerola es va traslladar a una nau del carrer de Sant Llorenç, a tocar de l'Orfeó Reusenc. Al seu teatre hi representa la seva programació d'espectacles. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: