1 de 10
ESPECTACLES

«Sota el ventre de la tortuga» obre el cicle «Paradigmes» 2023

La representació és dijous i divendres, a Cal Massó; la programació prevista se centra "en l'exili" dels creadors que han de deixar casa seva per desenvolupar-se

L'espectacle pot veure's dijous i divendres a Cal Massó | Reus.cat
per M.B., Reus | 7 de febrer de 2023 a les 13:35 |
El cicle de creació contemporània Paradigmes se centra aquest 2023 al voltant del viatge i l’exili dels creadors que han hagut de marxar del seu lloc d’origen per poder desenvolupar la seva trajectòria professional en el camp de la creació contemporània. El Paradigmes 2023 començarà aquest dijous a Cal Massó i inclou cinc accions vinculades a diferents disciplines artístiques que s’aniran realitzant al llarg de tot l’any.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que el Paradigmes té diferents objectius “donar suport al talent dels creadors del territori; mostrar la diversitat creativa; la contemporaneïtat, per la qual cosa, busquem noves formes d’expressió artística sobre un mateix tema o concepte; fomentem la col·laboració entre artistes i creadors i, finalment, volem aprofundir en accions que fomentin la mirada crítica, tant individual i col·lectiva, per a la creació de nous públics”.

El cicle Paradigmes és el resultat de la col·laboració entre el Bartrina Territori Creatiu i Cal Massó. Les entrades es poden adquirir a través de l’enllaç ticket.reuscultura.cat o la recepció del Museu Salvador Vilaseca, al raval de Santa Anna, i costen 4 euros.

La programacióDijous 9 i divendres 10 de febrer, a dos quarts de 9 del vespre, es representarà Sota el ventre de la tortuga, amb Miquel Guasch, Silvio Álvarez, Guillem Sanabra i Ovidi Álvarez.

Segons s'ha exposat aquest dimarts en roda de premsa, "és una peça col·laborativa que explora la fragilitat en aquest procés d'escoltar-se un mateix". Cmpta amb la música en directe de Silvio Álvarez, l’art digital en directe de Miquel Guasch i d’un duet de dansa dels ballarins Guillem Sanabra i Ovidi Álvarez.

En aquesta producció els artistes "han volgut explorar des de la seva coincidència vital i creativa, els riscos, les incerteses i les il·lusions de fer aquest salt. La peça ens interpel·larà des de qualsevol dels quatre discursos segons el llenguatge que ens resulti més afí o apel·li més la nostra pròpia vivència, convidant-nos a desplaçar-nos per l’espai buscant el punt de vista que el moment ens demani", s'ha assenyalat.

Dijous 20 i divendres 21 d’abril, també a dos quarts de 9 del vespre, serà el torn de l'espectacle BUNKER. Introspective, amb Marc Jubete.

La resta d’espectacles seran els dies 1 de juny, 14 de setembre i 9 de novembre, i es detallaran més endavant, segons fonts municipals.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: