1 de 10
EDUCACIÓ

La comunitat de La Vitxeta denuncia que Educació vol tancar una línia d'I3

Imatge de l'exterior del centre | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus | 7 de febrer de 2023 a les 15:40 |
El departament d’Educació de la Generalitat ha decidit tancar una línia d’I3 per al curs 2023/ 2024 a l'escola La Vitxeta de Reus. La directora del centre, Maria Horra, ha explicat a Reusdigital.cat que va rebre la notícia el passat divendres, i que no ha estat fins aquest dilluns quan ha pogut obtenir "més informació" al respecte. Es dona la circumstància que un altre col·legi podria veure's afectat per la mateixa situació, el Sant Bernat Calbó

Al seu torn, fonts de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus han assenyalat a aquest mitjà que aquesta "és una decisió del departament d'Educació de la Generalitat tècnicament ajustada a la Planificació escolar i la Política educativa de lluita contra la segregació escolar i que procura assegurar el manteniment de tot el mapa d'escoles públiques de la ciutat". 

Segons Horra, la decisió d'Educació "és ferma", en principi. En aquest sentit, la directora s'ha queixat per les "maneres" del departament a l'hora de comunicar el tancament de la línia. "Tampoc voldríem recuperar-la si això anés en detriment d'una altra escola", ha assenyalat. La comunitat del centre està difonent, de fa unes hores, un clip de vídeo a través de les xarxes i de canals com Telegram i WhatsApp per exposar la situació. 

Jornada de portes obertes el 28 de febrerCal recordar que vuit anys enrere, La Vitxeta ja va haver d'encarar un conflicte similar. Llavors, i també davant la voluntat del departament de tancar una línia d'I3, es va impulsar una recollida de signatures dels pares de la canalla per impedir-ho, entre altres accions. L'argument esgrimit per Educació, en aquell moment, va ser el descens de la matrícula. La comunitat, doncs, va mobilitzar-se per incrementar les inscripcions a l'escola. 

L'objectiu, ara, és el mateix. Tot plegat, a les portes de la jornada de portes obertes a La Vitxeta, prevista per al 28 de febrer. "Se'ns ha avisat molt tard", ha lamentat Horra en al·lusió altre cop al departament. Per a la directora, "el que caldria és una distribució més equitativa" de la canalla en diverses línies als centres educatius de la ciutat. "Potser així podríem assolir ràtios de 18 alumnes", ha apuntat. A banda, el tancament de la línia d'I3 implicaria també la disminució de la plantilla docent del centre. Tot plegat, "mentre es mantenen tres línies en dues escoles concertades. No ho podem permetre", segons s'apunta en l'esmentat clip. 

 
També hauries de llegir
Fa 5 setmanes

La Vitxeta altra vegada

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: