1 de 10
HABITATGE

L'Oficina d'Habitatge de Reus ha gestionat 3,7 milions d'euros el 2022

Es tracta dels ajuts destinats a persones grans i el Bo Lloguer Jove, entre altres, atorgats per l'Estat i la Generalitat

L'Oficina d'Habitatge de Reus és un servei per a la ciutadania per resoldre qüestions com els ajuts de lloguer | Cedida
per Estel Romeu, Reus | 7 de febrer de 2023 a les 13:20 |
3,7 milions d'euros és l'import que ha gestionat l'Oficina d'Habitatge de Reus en ajuts al lloguer durant el 2022. En quatre anys, el valor gestionat ascendeix a 11,2 milions d'euros. L'oficina municipal és un servei per a la ciutadania en qüestions relacionades amb l'habitatge i ajuts al lloguer.

1.714 sol·licituds s'han resolt favorablement a la ciutat


Segons la regidoria d'Economia i Coneixement i Habitatge, Teresa Pallarès, "a Reus, més de 1.700 famílies s'han beneficiat dels ajuts al lloguer gestionats per l'Oficina d'Habitatge". En total, durant el 2022, es van tramitar un total de 3.218 sol·licituds, de les quals 1.724 es van resoldre favorablement amb un import gestionat de 3.759.354 euros.

La demanda d'ajuts al lloguer s'ha incrementat notablement des de l'inici de mandat fins a l'actualitat, passant de 2,3 milions gestionats el 2019 fins als 3,7 d'enguany. El nombre de sol·licituds favorables ha crescut paral·lelament, ascendint de 1.358 el 2019 a les 1.714 del 2022. Pallarès exposa que "des d'habitatge, amb la pandèmia, ha estat una època complicada, portant a moltes persones a situacions de vulnerabilitat".
 

La regidora d'Economia i Habitatge, Teresa Pallarès. Foto: Estel Romeu


Les sol·licituds d'ajuts per a joves, les que han quedat amb més expedients pendents


Les línies d'ajuts gestionades per l'Oficina d'Habitatge són cinc, dirigides especialment a persones en situació de vulnerabilitat, joves i persones grans. En primer lloc, hi ha les subvencions per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per a persones grans, destinades a persones majors de 65 anys amb un contracte de lloguer al domicili habitual. D'aquestes, atorgades per la Generalitat, es van resoldre favorablement el 80% de les sol·licituds.

A continuació hi ha tres línies d'ajuts, dues de les quals per a persones joves. La Generalitat atorga les subvencions per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per a persones majors de 36 anys, amb 902 resolucions favorables; i per a persones joves de fins a 36 anys, amb 401. Aquestes dues línies d'ajuts han quedat amb 514 i 260 expedients pendents de resolució per falta de finançament.

«La pandèmia ha estat una època complicada, portant a moltes persones a situacions de vulnerabilitat»

Per a persones joves també s'han gestionat les subvencions per al pagament del lloguer en règim de concurrència competitiva per a persones joves, el Bo Lloguer Jove, atorgat per l'Estat. D'aquestes, 182 han tingut una resolució favorable i fins a 654 han quedat pendents de resolució. Pallarès ha atribuït l'esgotament de les subvencions al fet que els ajuts per a joves comptaven amb un topall de 30.000 euros, sou que "no hi ha tants joves que cobrin, a més de superar la pandèmia i estar immersos en una inflació constant".

Propostes per millorar els requisits de les subvencions


Finalment, s'han gestionat també els ajuts provinents de l'ajuntament de Reus que són les prestacions econòmiques d'especial urgència en l'àmbit de l'habitatge, per a persones en situacions d'emergència. Aquestes s'han resolt favorablement al 100%, amb 64 expedients tramitats i un import de 94.635 euros.

La regidora d'Economia també ha apuntat que des del consistori es volen presentar propostes a la Generalitat per millorar els requisits de les subvencions. Tenir en compte la renda de la persona sol·licitant, a banda del topall; la quantitat de sol·licitants del Bo Lloguer Jove en un mateix domicili o una reserva d'ajuts en l'àmbit territorial són algunes de les proposicions de Pallarès.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: