1 de 10
MÚSICA

Maria Parra obre els concerts de la «Cripta de primavera» de Cambrils

El 26 de febrer, per presentar el treball discogràfic "Gea"

Eva Parra, en una imatge promocional | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 7 de febrer de 2023 a les 11:25 |
La pianista Maria Parra obrirà el nou cicle de concerts de la Cripta de primavera el diumenge 26 de febrer amb la presentació del seu segon treball discogràfic com a compositora. L'àlbum Gea, que porta el nom de la deessa que personifica la Terra en la mitologia grega, recull 11 noves composicions pròpies creades durant l'aturada mundial que sintetitzen la relació de la pianista amb la natura i el seu equilibri.

Parra s'ha consolidat com una de les referències dins de l'escena New Modern-Classic, acumulant més d'un milió d'streams en plataformes digitals amb les seves recents gravacions. El cicle de de la Cripta és fruit del treball conjunt del departament de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils i les associacions Coral Verge del Camí i Cambrils La Mar de Jazz i dona cabuda a una àmplia varietat d'estils i músiques amb la voluntat d'arribar a tots els públics.

El programa previstLa programació d'aquesta nova temporada es completarà amb vuit concerts més, que portaran al públic per "mons tan diferents com les composicions clàssiques, el jazz, la música moderna, el pop rock, la lírica o el cant coral", segons l'organització. El cicle continuarà el 5 de març amb el quartet de saxos Nexes Project format per quatre estudiants de saxòfon clàssic i contemporani de l'aula de l'ESMUC que donaran un nova sonoritat a la música antiga. La programació també inclou tres dels sis concerts del cicle La Mar de Jazz.

El primer serà el 19 de març amb la banda liderada pel bateria i compositor israelià Guy Salamon i formada per vuit músics de diversos països, que oferiran una mescla d'estils i gèneres amb molta energia, creativitat humor i sinceritat. El 26 de març, el Cor Ciutat de Reus s'endinsarà en la música modeerna del Pop i el Rock a través de cantants femenines i el 2 de març sonarà el Jardí de l'Amor de l'Ensemble Halcyon de la soprano Olga Miraquel, el tenor Emili Gispert i la pianista Maria-Neus Devesa.

Seguint amb el festival La Mar de Jazz, el 16 d'abril el pianista reusenc Pau Terol actuarà amb format trio de piano, contrabaix i bateria per presentar el seu primer disc May I? i el 29 d'abril el pianista de Vilaseca resident a Cambrils Joan Claver arribarà amb el mateix format i la seva oda a l'univers de sonoritats hipnòtiques i eclèctiques.

La penúltima cita del cartell musical serà la 14a edició del concert de Joves Intèrprets a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils que tindrà lloc a la Cripta el 18 de juny. Per acabar, el 9 de juliol la Coral Verge del Camí clourà la programació amb un doble concert per celebrar el seu 55è aniversari repassant de les peces i les cançons que han marcat el recorregut i l'evolució de la formació.

Tots els concerts tindran lloc a la Cripta de l'Ermita a dos quarts de 8 del vespre excepte la doble actuació de la Coral, que serà a les 7 de la tarda i a les 10 de la nit. Les entrades es poden comprar per internet a través de la plataforma www.codetickets.com.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: