1 de 10
LABORAL

El sindicat CSIF alerta que la Guàrdia Urbana «no té prou efectius» per cobrir el Carnaval

Un comunicat apunta que la "manca de personal se supleix a base d'hores extraordinàries" i que els agents no en faran fins al 28 de febrer "a causa de l'abandonament polític que pateixen"

Detall de l'uniforme d'un agent de la Guàrdia Urbana de Reus | Guàrdia Urbana de Reus
per Reusdigital.cat, Reus | 6 de febrer de 2023 a les 12:05 |
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha apuntat en un comunicat que per a la Guàrdia Urbana de Reus serà "impossible" donar cobertura a la població davant dels "possibles incidents" que es puguin produir durant la celebració del Carnaval d'enguany. Això és així, segons s'ha assenyalat des del sindicat, perquè "no hi ha prou efectius" i i "aquesta falta de personal se supleix a base d'hores extraordinàries"; ara bé, els agents del cos "no fan hores extres des del 20 de gener, i així serà fins al 28 de febrer, a causa de l'abandonament polític que diuen patir aquests últims anys".

Al seu torn, fonts municipals consultades per Reusdigital.cat han subratllat que l'ajuntament està treballant "en una possible proposta de revisió de la fórmula que estableix l’execució i realització de les hores extra, fet que és necessari pel bon control pressupostari d’una administració pública. Les diferents parts estan en converses per trobar un equilibri òptim amb els horaris i el solapament de torns".

Ràtio d'agentsCom a sindicat "més representatiu a les administracions públiques", la CSIF ha denunciat al seu escrit la "manca de personal" a la Guàrdia Urbana de Reus perquè "l'ajuntament no compleix la ràtio recomanada d'agents, ja que en faltarien uns 50, d'efectius". En aquest sentit, al comunicat s'hi ha subratllat que Reus, "amb 106.741 habitants i amb un pressupost consolidat superior al de Tarragona, compta amb 152 policies, quan a Tarragona, amb 134.883 habitants, en tenen un total de 251". Aquesta "manca de personal" ha suposat a per al consistori "el desemborsament de 800.000 euros en hores extraordinàries per poder cobrir els serveis".

El cos policial, ha manifestat el sindicat, "ha arribat al límit ja que, a aquesta evident manca d'efectius policials, se sumen l'incompliment del conveni i un reglament per a la segona activitat que mai no arriba". En aquesta línia, la CSIF ha indicat que els agents sol·liciten l'aprovació del protocol de la Segona Activitat de la Guàrdia Urbana de Reus "aprovat per unanimitat a la comissió de la Segona Activitat, pel Ple de Junta i Comitè i en Mesa General de Negociació i no que no s'ha presentat al Ple Municipal per informe desfavorable de l'Interventor, que segueix bloquejant un dret adquirit des de l'any 1991 amb l'aprovació de la Llei 16/1991 de Policies Locals de Catalunya".

El PSC critica el governSegons el sindicat, els policies no faran hores extres fins al 28 de febrer, i si no arriben a un acord amb l'ajuntament, aquell mateix dia se celebrarà una assemblea de treballadors de la Guàrdia Urbana de Reus on decidiran si es continua amb la mateixa mesura o s'amplia a altres tipus d'actuacions".

A les files de l'oposició, el PSC ha criticat aquesta tarda de dilluns la "falta" d’efectius de la Guàrdia Urbana per Carnaval, quelcom que per al portaveu Andreu Martín "defineix el que ha estat el govern de Junts, ERC i Ara Reus. Moltes planificacions, però nul·la execució”. Aquest ha argumentat que “és inadmissible que el govern municipal aprovi un Pla Local de Seguretat que no s’ajusta a la realitat”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: