1 de 10
ARXIVÍSTICA

Reus celebrarà un homenatge a Salvador Torrell

La Comunitat de Jesús cedirà el fons personal de l'activista a la Biblioteca Central Xavier Amorós

El fons bibliogràfic de Salvador Torrell se cedirà a la Biblioteca Central Xavier Amorós | Cedida
per E.R., Reus | 6 de febrer de 2023 a les 12:10 |
L'activista Salvador Torrell i la seva esposa Mercè Benavent seran homenatjats aquest dimarts en un acte a càrrec de l'ajuntament de Reus i la Comunitat de Jesús. L'homenatge se celebrarà amb motiu del trasllat de les seves despulles al panteó dels Fills Il·lustres de la Ciutat de Reus i inclourà la cessió del fons bibliogràfic i la col·lecció sobre Sant Francesc del matrimoni a la Biblioteca Central Xavier Amorós.

Aquest dimarts es farà una cerimònia religiosa i la donació del fons bibliogràfic


A les 4 de la tarda, tindrà lloc la inhumació de les despulles al panteó dels Fills Il·lustres del Cementiri General de Reus. Tot seguit hi haurà una cerimònia religiosa presidida per mossèn Joan Anton Cedó, prior de Sant Pere.

A partir de les 6 de la tarda, a la Biblioteca Central Xavier Amorós tindrà lloc l'acte de formalització de la donació del fons bibliogràfic. L'acte comptarà amb les intervencions del regidor de Cultura, Daniel Recasens; del primer director de la Biblioteca Xavier Amorós, Enric Aiguadé, i de Mercè Ferrer en nom de la Comunitat de Jesús, amb la clausura per part de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer.

La col·laboració entre l'Ajuntament de Reus i la Comunitat de Jesús permetrà el retorn a Reus de les despulles i l'obra del Torrell de Reus per a un major coneixement de la seva vida i l'obra. Torrell va ser un activista i bibliòfil compromès amb la llengua i col·laborador de revistes satíriques, que va crear la Llibreria Nacional i Estrangera de Reus. Durant tota la setmana es podrà visitar a la Biblioteca Central Xavier Amorós una petita mostra de la seva producció bibliogràfica a la Sala Central de la biblioteca.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: