1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Mònica Pàmies, candidata de la CUP Reus a l'alcaldia

La secunden Arnau Martín, Mariona Quadrada i Aleida López, entre altres

La CUP Reus ha presentat, aquest dissabte, part de l'equip amb el qual concorrerà a les municipals | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus | 4 de febrer de 2023 a les 13:05 |
La CUP Reus ha revelat, aquest migdia de dissabte, qui ocuparà els 10 primers llocs de la llista amb la qual concorrerà a les eleccions municipals del mes de maig. Aquesta serà encapçalada per l'actual regidora Mònica Pàmies. "Som l'única força política republicana, d'esquerres i independentista" de la ciutat, ha assegurat. L'acompanyaran, entre altres, l'exregidora Mariona Quadrada i Xavier Milian

Els deu primers llocs de la CUP Reus: 

1. Mònica Pàmies
2. Arnau Martí
3. Mariona Quadrada
4. Aleida López
5. Abel Guinovart
6. Ricard Aragonès
7. Xavier Milian
8. Meri Díaz
9. Jordi Chinchilla
10. Roser Palomar

Els altres dos actuals regidors cupaires al ple, Marta Llorens i Edgar Fernàndez, també han fet costat a Pàmies. La portaveu ha iniciat la seva intervenció tot comentant l'acció en el mandat. "Hem seguit fent propostes constructives tot i l'immobilisme del govern", ha dit. També ha apuntat que l'objectiu de la CUP, des de la seva irrupció al plenari "ha estat la d'aixecar catifes". En aquesta línia, s'ha referit a la trajectòria anterior dels anticapitalistes, tot esmentant el cas Innova. 

Els primers components de la llista "provenen d'espais diferents, però transversals"Llorens ha destacat igualment les "lluites" en les quals s'ha involucrat la CUP en aquest mandat, tot posant d'exemple la reobertura del dispensari del barri Gaudí que "s'ha guanyat el veïnat". Al seu torn, Fernàndez ha manifestat que "el municipalisme significa la confluècia de moltes lluites" per afegir que "la nostra comunitat política és forta" i "present en molts àmbits". La prova, ha subratllat, és que la desena de persones que s'han presentat aquest dissabte per formar part de la llista a les municipals "provenen d'espais diferents, però són transversals". 

Finalment, la candidata Pàmies ha exposat que la seva experiència al grup municipal (va entrar al ple el 2019) ha estat "un honor" i "un gran aprenenatge" al costat de Llorens i de Fernàndez. Ha centrat part del seu discurs en la "necessitat" que al seu parer té la ciutat de disposar de més zones verdes perquè "augmenten la salut de les persones i, en conseqüència, la seva qualitat de vida". La internalització dels serveis, l'energia, les polítiques socials i els drets dels animals han estat també qüestions a les quals s'ha referit l'alcaldable per assenyalar, com a resum, que "serem al costat de les persones". "Per tot això, us dic que som l'única força política republicana, d'esquerres i independentista" de Reus, ha reblat. 

Ara per ara, la CUP és l'última formació que ha presentat ja la seva candidatura de cara a les eleccions municipals del maig. Amb la llista dels anticapitalistes, són 11 les diferents opcions confirmades per les quals els reusencs podran optar a les urnes a les municipals. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: