1 de 10
SOLIDARITAT

Open Europe i DomSpain organitzen una jornada per impulsar la inclusió en espais culturals

Les dues entitats s’uneixen per fer accessible l'art a persones amb capacitats diverses

Imatge de la jornada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 4 de febrer de 2023 a les 12:00 |
Organitzada per Open Europe i DomSpain, aquest passat divendres, al Centre Cívic Llevant, va tenir lloc la sessió Adapt-Art, amb l'objectiu de reivindicar i donar a conèixer eines que fan accessible l'art a persones amb capacitats diverses. La jornada la va obrir la presidenta de la Federació Mestral, Emília Altarriba, amb la conferència titulada L'accessibilitat universal a la cultura. Una necessitat, un dret. Després va intervenir l'artista i membre de l'ONCE, Natan Tarragó, acompanyat d'algunes de les obres, que va explicar com ha hagut de conviure amb la malaltia degenerativa a la vista que pateix i la seva passió per a la creació artística.
 
La sessió va continuar amb la mostra de Team of Art, un projecte que contribueix a la difusió de l'art a persones amb accés limitat. Les responsables de Team of Art van il·lustrar el seu treball a través de l'obra El circ, de George Siurat. També es van donar a conèixer els projectes Accesible culture i Curability, que tenen com a objectiu poder gaudir del patrimoni cultural sense limitacions. Així mateix, hi han intervingut representants d'altres enititats, que han aprofitat l’acte per exposar les seves activitats en aquest àmbit.
 
L'Associació de Programes Educatius Open Europe és una organització sense ànim de lucre amb la seu a Reus que treballa per fer possible que joves i adults que treballen en l'àmbit de la joventut puguin participar en programes europeus. També posa especial atenció en atendre problemes socials. Per la seva part, DomSpain és un centre d'educació i formació professional per adults, que imparteix serveis educatius i implementa projectes pel sector públic i privat en l'àmbit local, regional i internacional.
 
La directora dels programes educatius d’Open Europe, Alona Korzhykova, creu que la sessió d’aquest divendres "ha complert amb la finalitat de sensibilitzar a entitats del territori sobre la necessitat que persones amb capacitats diverses tinguin més accessible el món de l’art".   
 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: