1 de 10
SUCCESSOS

Vessament de gasoil al mar provinent d'un camió cisterna al port de La Ràpita

Port de la Ràpita | Cedida
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 3 de febrer de 2023 a les 13:25 |
Avís de situació de Prealerta del Pla especial d'emergències aquest migdia de divendres per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT). 

L'empresa CITESA ha informat d'un vessament de gasoil contingut en un camió de 32.000 litres ubicat al port de la Ràpita. L'avís s'ha produït a les 12 del migdia i fins al lloc dels fets s'han desplaçat Salvament Marítim i Ports de la Generalitat.

Les primeres informacions han apuntat que la fuita estava continguda des del primer moment. Cap a les 2 s'ha confirmat que la fuita ha estat continguda i absorbida. La quantitat vessada ha estat inferior a 100 litres. Ha estat llavors quan s'ha decretat la fi de l'estat de prealerta

El pla especial d’emergències per contaminació de les aigües marines a Catalunya (CAMCAT)  defineix i coordina l’actuació dels diferents mitjans involucrats, tant de les administracions públiques com d’institucions públiques i privades, per tal d’obtenir-ne el rendiment màxim, en el cas de lluita contra la contaminació marina derivada d’un accident.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: