1 de 10
AIGUA

Móra d'Ebre, Benissanet i Miravet demanen una depuradora i no la canonada de sanejament de l'ACA

El disseny actual de la línia travessa les finques privades paral·leles al camí de les Sènies

Imatge d'una de les depuradores de l'ACA | ACA
per ACN, Terres de l'Ebre | 3 de febrer de 2023 a les 08:25 |
L'alcalde de Móra d'Ebre, Rubén Biarnés, el de Benissanet, Xavier Arbó, i el de Miravet, Toni Llambrich, han demanat una depuradora que done servei als municipis en lloc de la canonada de sanejament que preveu l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en el marc del projecte de la línia de sanejament de Benissanet. En una reunió mantinguda ahir dimecres amb el director de l'ACA, Samuel Reyes, els tres batlles van defensar que el projecte actual "no és la millor alternativa des del punt de vista del territori". Este projecte, que unix Benissanet amb l'estació depuradora de Móra d'Ebre, inclou una estació de bombament a Benissanet i una canonada que transcorre per les finques privades paral·leles al camí de les Sènies.

A parer dels tres alcaldes, la "solució correcta" seria una depuradora que donés servei als seus municipis, un equipament que, al seu parer, permetria millorar l'estat ecològic de les aigües superficials i subterrànies.
 
Els alcaldes han elogiat la "bona voluntat" de l'ACA per estudiar "totes les possibilitat que oferix el territori" i per aturar "de forma temporal" l'execució del projecte mentre es fa l'estudi d'alternatives "que s'ha acordat".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: