1 de 10
POLÍTICA

Llauradó diu que els pressupostos de la Generalitat «serveixen per tancar l’època de les retallades»

Posa l'accent en inversions "molt reclamades" a Reus, com són el desdoblament del CAP Sant Pere i el soterrament de les línies d'alta tensió del Pinar

Llauradó, en una imatge d'arxiu, ha destacat les inversions que els pressupostos de la Generalitat preveuen per a Reus | Infocamp/ GDDCT
per Reusdigital.cat, Reus | 2 de febrer de 2023 a les 16:50 |
"Aquests pressupostos serveixen per deixar enrere les retallades i obrir una etapa de reforç dels serveis públics. En aquest sentit, a Reus ens beneficiem d’inversions destinades, especialment, a quatre àmbits molt concrets i que reforcen el model de país republicà com són la salut i l’educació pública, l’habitatge i la mobilitat sostenible i verda", ha manifestat la candidata a l’alcaldia de Reus i vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó.

Partides per a inversions "molt reclamades" a ReusPel que fa a educació, ha remarcat que “les inversions permeten el trasllat de l’escola Ganxets de Reus a un edifici i, així, abandonar la instal·lació prefabricada on actualment hi està ubicada” L’impacte global dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya a Reus per als propers anys a Reus suposa una inversió de més de 25 milions d’euros, comptabilitzant les inversions plurianuals i els fons europeus gestionats per la Generalitat de Catalunya.

Llauradó ha volgut destacar també "l’impuls" que significa l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a dues inversions molt reclamades a la ciutat com són el desdoblament del CAP Sant Pere i el soterrament de les torres del Pinar. "El desdoblament del CAP sant Pere permetrà oferir un millor servei sanitari als ciutadans de Reus i, a la vegada, impulsar la construcció d’habitatge lliure i de protecció oficial. D’altra banda, amb el futur soterrament de les torres del Pinar donem per fi una solució a una reclamació històrica dels veïns d’aquesta part de la ciutat. De la mateixa manera, s’assolirà el trasllat de l’escola Ganxets a l’escola Ciutat de Reus", ha celebrat.

Per àmbitsEls àmbits amb les inversions més destacades per ERC Reus a la ciutat són, quant a l'habitatge, una partida de més de 9 milions d’euros (des del partit s'han volgut destacar els 6,8 milions d’euros destinats a habitatge de protecció oficial i lliures que farà l’Incasòl al Barri del Carme); pel que fa a la salut, ERC ha posat l'accent en la dotació de més de 6 milions d’euros, i on la principal inversió se centrarà en millores i compra d’equipaments a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus per valor de 4.750.000 euros.

En matèria d'educació, ERC Reus ha indicat que es preveuen prop de 3 milions d’euros als pressupostos per, entre altres, "millorar l’eficiència energètica i el confort" de quatre centres educatius: els instituts d’Horticultura, el Gaudí, el Josep Tapiró i el Lluís Domènech i Montaner, que rebran més de mig milió d’euros cadascun per "millorar l’aïllament tèrmic dels edificis". A més, "hi ha una important injecció econòmica" a l’escola Ciutat de Reus per assolir el trasllat de l’escola Els Ganxets, que "abandonarà definitivament les instal·lacions prefabricades on hi actualment hi està ubicat el centre educatiu", segons s'ha assenyalat en un comunicat.

Finalment, i en l'àmbit de la mobilitat sostenible, els pressupostos contemplen més de 3,4 milions d’euros; en aquest sentit, s'ha manifestat que "els carrils bici que uniran Reus amb Cambrils i Salou centren les inversions més importants" en aquest capítol. D’aquesta manera, el carril bici que connectarà la urbanització Blancafort de Reus i Cambrils tindrà una inversió d’uns 2 milions i la connexió de la capital del Baix Camp amb Salou rebrà 1,4 milions d’euros. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: