1 de 10
CARNAVAL 2023

Consulteu el programa de Carnaval de Reus 2023

Enguany amb exposicions, rues i grans balls al Mercadal

Per Carnaval, música i gresca a Reus | Joan Gomis Domènech
per Reusdigital.cat, Reus | 20 de febrer de 2023 a les 10:15 |
Reusdigital.cat us ofereix el programa d'actes del Carnaval 2023 a Reus. Després de dos anys sense grans actes de carrer a causa de la pandèmia i de les restriccions que se'n van derivar, enguany les colles tornaran a desfilar per la capital del Baix Camp. 

Llegiu-ho:

Actes previsDivendres 10 de febrer

- A un quart de 10 de la nit, al Teatre Fortuny, Càsting 2023, l’espectacle on les colles i el teatre es transformen en un cabaret. Presentat per la colla Ja Som Aquí i amb la participació de les colles Centre Cultural d'Andalusia, Xerinola, Vapor Vell, Cridaners, No ho Sabem, Pessigolla, New York i Fil i Agulla.

Diumenge 12 de febrer

- A les 12 del migdia, a la plaça del Castell, Vermut Carnavalero dels 80, a càrrec de la colla No Ho Sabem.

Dilluns 13 de febrer

- A les 8 del vespre, al Centre Cultural El Castell, inauguració de l’exposició dels Cartells de Carnaval que han participat en el concurs, amb el Carro de Morts del Carnestoltes exposat. L’exposició es podrà visitar fins al 21 de febrer, de dilluns a divendres, de 6 de la tarda a 9 del vespre.

Dimecres 15 de febrer

- A les 11 del matí, a la sala d’exposicions del Palau Bofarull, obertura de la 18a Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus. Retrospectiva dels darrers 20 anys del Carnaval de Reus. L’exposició es podrà visitar fins al 25 de febrer, de dimarts a dissabte, d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8 del vespre. El dissabte 18 de febrer, l’exposició romandrà tancada. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

- A les 7 de la tarda, des del Campanaret, sortida del Ball del Carnestoltes i els Set Pecats, amb l’acompanyament musical del grup Staccato. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Actes del CarnavalDijous Gras, 16 de febrer

- A les 11 del matí, al Mercat Central, degustació de botifarra d'ou, tal com mana la tradició, gentilesa de les xarcuteries i cansaladeries del Mercat Central, fins a exhaurir existències.

- A les 3 de la tarda, al convent de les Clarisses, ofrena d’ous a Santa Clara per a gaudir de bon temps i alegria durant aquests dies carnavalescs. A càrrec de la Colla Xerinola.

- A tres quarts de 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, Cerimonial d'Espargiment de les cendres de SM el Rei Carnestoltes 61è i invocació de l’Esperit Carnavalesc. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

- A les 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, espectacle i PREGÓ de Sa Majestat el Rei Carnestoltes el 61è, acompanyat per la Reina Pimpolla l'11a, realitzat per Rebulits Teatre i amb la col·laboració de Trepa Bimbirimboies i Els Trempats. En acabar, degustació de l’espiritual vinet dolç de la bóta del Carnaval i de coca de llardons.

A partir de les 11 de la nit, en diferents punts de la ciutat, disfressada d'escultures i altres monuments reusencs: el general Pim Pam Pum, el Nen de les Lloques, el Condesitu Pessigolleru, el Gegant de la Ploma Gran, el Bartrineru...

Divendres de Carnaval, 17 de febrer

- Durant tot el dia, a les escoles de la ciutat, celebració del Carnaval i de la festa del Carnestoltes.

- Durant el matí, a les escoles Puigcerver, Marià Fortuny i Sant Bernat Calvó, visita del Rei Carnestoltes i la Reina, per tal de transmetre l’esperit carnavalesc als més petits de la ciutat. Aquesta visita es realitza any rere any, de manera aleatòria, en diferents escoles de Reus.

- A les 6 de la tarda, a la plaça del Mercadal, BALL DEL MOC amb l’espectacle d’animació Zum de la companyia la Tresca i la Vendresca. Un grup d’abelles ens oferirà música en directe, amb un ampli ventall d’instruments. Durant l’espectacle, es repartirà coca amb xocolata.

- A les 7 de la tarda, des de la plaça de les Peixateries Velles i pels carrers del nucli antic, cercavila del Cantaval. Es repartirà un cançoner amb versions satíriques i humorístiques de les cançons populars que es cantaran. Organitza: Comissió del Cantaval.

Dissabte de Carnaval, 18 de febrer

- De 4 a 5 de la tarda, al passeig de Misericòrdia, plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, carrer del Camí de Riudoms, carrer de l’Escorxador, carrer del doctor Frias, passeig de Sunyer, i plaça del Nen de les Oques, plantada de carrosses.

- De 5 de la tarda a 9 del vespre, al llarg de la plaça de la Pastoreta, passeig de Prim, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeig de Sunyer, carrer del doctor Frias, carrer de l’Escorxador, carrer del Camí de Riudoms, passeig de Prim, plaça de la Pastoreta i passeig de Misericòrdia, gran RUA DE LLUÏMENT, amb totes les colles participants i presidida pel Rei Carnestoltes i per la Reina.

- A dos quarts d'11 de la nit, a la plaça del Mercadal, inici de la festa amb DJ Aleix Ballester; a les 24:00 h, gran BALL DE DISFRESSES a càrrec de l’Orquestra Mitjanit i, a continuació, DJ Ceba.

Diumenge de Carnaval, 19 de febrer

- A dos quarts d'11 del matí, a l’avinguda de la Salle, plantada de carrosses. Sigueu puntuals i, de bon rotllo, anirem sortint un rere l'altre...

- A un quart de 12 del migdia, des de l’avinguda de la Salle, RUA MATINAL, que passarà per la plaça de la Pastoreta, carrer de Misericòrdia, raval de Robuster, raval de Sant Pere, raval del Pallol, plaça de Catalunya, carrer del doctor Robert, carrer de la Selva del Camp, carrer de l'Amargura, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, i passeig de Sunyer. Acabarà a la plaça de davant de la Biblioteca Central.

- A la 1 del migdia, a la plaça del davant de la Biblioteca Central, BALL VERMUT amb l’orquestra de versions Mano’s Rock. El vermut el posarà la colla Els Trepa Bimbirimboies. A les 3 de la tarda, al mateix lloc, dinar de colles carnavaleres. Seguidament, cafè, copa i puro.

- De 6 de la tarda a 8 del vespre, al passeig de Mata, BATALLA DE CONFETI. Aneu protegits i tingueu coneixement!

- A dos quarts de 9 del vespre, a la plaça del Mercadal, BALL DE VESPRE amb l’orquestra de versions Mano’s Rock.

Dilluns de Carnaval, 20 de febrer

- A partir de les 9 del matí, a la plaça de Prim, EXPOPROFIT, Fira Catalana de la Consumició. Varietat de menjars oferta per les colles carnavaleres. Porteu els quartos justos o canvi! Els que facin cinc consumicions a diferents colles seran obsequiats amb una samarreta promocional de l’acte.

- A les 11 de la nit, a la sala polivalent de la Palma, BALL DE MASCAROTS amb la orquestra de versions reusenca Cocktail Tributov, una coctelera dels millors vinils antics de la teva iaia, barrejant-los amb alguns cassettes de ton pare, l'iPod de la cosina, i algunes playlists del teu fill, han aconseguit una beguda explosiva que t'atraparà des del primer glopet. A la mitja part, tradicional concurs de disfresses. Amb la presència de la Reina i del Rei Carnestoltes, qui en qualsevol moment pot fotre un pet RIP. Entrada amb invitació. La podreu recollir a la seu de l’IMRC (carrer de Sant Joan, 27), a partir del 20 de febrer (capacitat limitada).

Dimarts de Carnaval, 21 de febrer

- A partir de les 6 de la tarda, al Centre Cultural El Castell, cap de dol i vetlla del Rei Carnestoltes. Veniu a donar l’últim adeu i a consolar la Reina i les plorones que l’acompanyen.

- A les 7 de la tarda, des del Campanaret i pels carrers del nucli antic, solemne processó, plenària i corporativa, de la Germandat dels Set Pecats Capitals. Acompanyament musical a càrrec del grup Staccato. A continuació, acte de comiat i extremunció del monarca difunt. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

- A les 8 del vespre, des de la plaça del Castell, Rua Mortuòria amb les despulles del Rei Carnestoltes, les plorones, les amants i la Reina vídua, les colles i, tancant la comitiva, el poble afligit. La rua passarà per l’absis de la Prioral, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Sant Anna, carrer de Monterols, i plaça del Mercadal, on tindrà lloc la CREMA DE SA MAJESTAT. En arribar a la plaça del Mercadal, fugaç robatori del Braç Incorrupte a càrrec del Ball de Diables i, seguidament, crema del Rei Carnestoltes. A continuació, a la plaça del Mercadal, pública lectura del Testament. Tot seguit es procedirà a retirar les cendres de Sa Majestat el Rei Carnestoltes 61è. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

Dimecres de Cendra, 22 de febrer

- A les 7 de la tarda, des del Campanaret, Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts, amb l’acompanyament musical del grup Staccato.

- A dos quarts del vespre, a la plaça de les Peixateries Velles, descobriment de la imatge de la Vella Quaresma 2023. Organitza: Germandat dels Set Pecats Capitals.

- A les 8 del vespre, des del carrer de Llovera, cercavila del Braç Incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes 61è, a càrrec del Ball de Diables. A continuació, a la plaça del Mercadal, versots i crema del Braç Incorrupte.

- A les 10 de la nit, en un restaurant del centre de la ciutat, sopar dels Premis Gueus.

Actes posteriorsEls divendres 24 de febrer, 3, 10, 17, 24 i 31 de març a les 10.00 h, i el dimecres 5 d’abril a les 12 del migdia, a les Peixateries Velles, espectacle d'animació per serrar una cama cada setmana a la Vella Quaresma.

Del 13 al 21 de febrer, al Centre Cultural El Castell, exposició dels Cartells de Carnaval que han participat al concurs de cartells, juntament amb el Carro de Morts del Carnestoltes.

Del 15 al 25 de febrer, a la sala d’exposicions del Palau Bofarull, 18a Mostra Fotogràfica del Carnaval de Reus. Retrospectiva dels darrers 20 anys del Carnaval de Reus.

El que no us podeu perdre del Carnaval 2023 de Reus

- El pregó (dijous 16 de febrer, al vespre)
- El Ball del Moc (divendres 17 de febrer, a la tarda)
- La cercavila del Cantaval (divendres 17 de febrer, des de la tarda)
- La gran Rua de lluïment (dissabte 18 de febrer, des de la tarda)
- El gran ball al Mercadal (dissabte 18 de febrer, a la nit)
- La batalla de confeti (diumenge 19 de febrer, a la tarda)
- L'Expoprofit (dilluns 20 de febrer, al matí)
- La crema de Sa Majestat (dimarts 21 de febrer, al vespre)
- El Ball de Quaresma i de les Set Virtuts (dimecres de cendra, 22 de febrer, a la tarda)

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: