1 de 10
DIVULGACIÓ

450 estudiants de Tarragona gaudeixen dels experiments del «Teens' Lab» de BASF

Són tallers de ciència celebrats als laboratoris de l'ETSEQ, en col·laboració amb el projecte URV Divulga

Els joves estudiants han pres part en una sèrie d'experiments científics | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 2 de febrer de 2023 a les 11:05 |
Més de 450 estudiants del quart curs d'educació secundària (entre 15 i 16 anys) han gaudit de les activitats experimentals del Teens' Lab de BASF. Els tallers de ciència s'han celebrat als laboratoris de l'ETSEQ (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química) de la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb el projecte URV Divulga.

El Kids' Lab té un germà gran, el Teens' Lab, que s'orienta a joves adolescents que tenen un primer contacte amb l'assignatura de química a l'escola. "Estem contents d'haver traslladat aquesta iniciativa, original de casa nostra matriu a Alemanya, fins a Tarragona. Som el primer centre a nivell mundial que ha adaptat aquestes activats fora de Ludwigshafen, per apropar-les al nostre territori”, ha explicat Benjamin Hepfer, director del centre de producció de BASF a la Canonja, Tarragona.

El Teens’ Lab és un projecte de BASF orientat a alumnes de l’ESO que es basa en diferents grups d’experiments. En el cas de les activitats del Laberint de les substàncies, els alumnes estudien les propietats característiques dels materials i descobreixen que, encara que dues substàncies tinguin el mateix aspecte, es poden distingir i identificar aplicant mètodes de recerca físics i químics. Determinen el pH i la densitat de les substàncies desconegudes del laboratori i experimenten amb propietats com la solubilitat, la capacitat de fermentació i el color de la flama.

Des del seu inici el 2014, han passat més de 2.400 estudiants, fins i tot sense haver pogut fer aquestes activitats els anys 2020, 2021 i 2022 a causa de la pandèmia. Fins aquest divendres, 3 de febrer, estudiants d'ESO de Tarragona, Reus, Canonja, Constantí i Borges del Camp han participat en aquestes activitats.

Després de ser científics durant unes hores, els joves visiten el centre de producció de BASF a la Canonja.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: