1 de 10
HABITATGE

El Consell Municipal de l’Habitatge tanca el seu mandat

El consell s'ha reunit en sis ocasions, segons s'ha destacat des del consistori reusenc | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 2 de febrer de 2023 a les 10:15 |
El Consell Municipal de l'Habitatge, creat per acord del ple de l'Ajuntament, ha celebrat aquest dimecres 1 de febrer la seva sisena i darrera sessió "amb l’objectiu complert d’avançar cap al dret efectiu a l'habitatge de la ciutadania a partir del debat i la formulació de propostes sobre la política municipal d’habitatge en un marc de participació de la ciutadania, entitats i col·lectius, agents econòmics i socials, i representants de l’ajuntament", segons fonts municipals han manifestat aquest dijous.

Entre altres, el consell ha tractat qüestions com el seguiment del desenvolupament del Pla Local d’Habitatge de Reus 2022-2027; l'actualització del protocol municipal d'actuació en relació a l'ocupació il·legal d'habitatges a Reus; o el debat a l’entorn de la inclusió de polítiques d’habitatge al Pla de Reactivació Econòmica i Social, "com impulsar la rehabilitació d’edificis i habitatges per a ser inclosos a la Borsa de Lloguer municipal".

També s'ha volgut destacat que s'ha fet una anàlisi de l’estudi justificatiu del caràcter d’àrea amb mercat d’habitatge tens del municipi de Reus; i una anàlisi dels efectes de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Impost d’increment de valors de naturalesa urbana. Debat a l’entorn de la política fiscal a l’entorn de l’habitatge. L’impacte local de la futura Llei estatal pel dret a l’habitatge, o l'impuls de la jornada Qui té la clau de l’habitatge a Reus, necessitats i reptes de futur, organitzada per l’ajuntament amb el suport de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, han estat altres iniciatives promogudes des del consell. 

La presidenta del consell, la regidora Marina Berasategui, ha apuntat que "el consell ha complert els seus objectius, com ara generar espais d'escolta activa de tots els membres, assolint una visió més completa dels reptes en matèria d'habitatge i també la base d'una manera de treballar que ha afavorit el diàlegs diversos i rellevants entre actors, agents, i grups municipals, involucrats directament en grups de treball·.

La vicepresidenta, la regidora Teresa Pallarès, ha subratllat al seu torn que "les múltiples visions i el triple enfocament amb que s’ha organitzat el consell (persones, sector, polítiques) ens han aportat solucions a reptes i problemàtiques a l’entorn de l’habitatge que com a administració ens podien quedar en zona cega. El debat obert, plural i útil, ha contribuït de manera decisiva a la redacció del nou Pla Local d’Habitatge 2022-2027, que s’ha portat a terme des de l’Oficina d’Habitatge”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: