1 de 10
EQUIPAMENTS

L'Arquebisbat de Tarragona ajorna la reunió demanada per l'ajuntament sobre el Centre Catòlic

No hi ha data prevista per ara, segons fonts del consistori reusenc

Una imatge d'arxiu del teatre del Centre Catòlic de Reus | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus | 1 de febrer de 2023 a les 20:05 |
La reunió que hauria hagut tenir lloc aquest proper dijous entre l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l'Arquebisbat de Tarragona, i en què s'haurien tractat els continguts del conveni sobre els futurs usos del Centre Catòlic de la capital del Baix Camp, s'ha ajornat. Fonts municipals ho han avançat aquesta tarda, tot precisant que, per ara, no s'ha establert cap nova data per a la trobada. 

La "contraproposta"Cal recordar que va ser el passat dilluns quan Pellicer i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, van comparèixer plegats davant dels mitjans locals per exposar que des de l'Arquebisbat de Tarragona se'ls havia fet una "contraproposta" de conveni diferent de la prevista al novembre, quan es va indicar que les dues administracions pagarien les obres de reforma de l'equipament del carrer de la Presó. Per part seva, l'Església es va mostrar disposar a cedir al consistori l'edifici, per tal que s'integrés a la xarxa de teatres municipals. 

En la "contraproposta", però, la propietat del Centre Catòlic va incloure algunes noves clàusules. La més comentada, de caràcter d'"estil", proposava que cap manifestació cultural que es representés al teatre de la casa anés contra la moral catòlica. També contemplava el pagament de lloguer a partir dels 25 anys d'ús municipal (al novembre s'havien pactat 99 anys de franc) i l'ús exclusiu de la segona planta de la casa (n'hi ha un parell). 

Davant d'aquest escenari, tant Pellicer com Llauradó van descriure com "inassumibles" les condicions imposades per l'Arquebisbat de Tarragona. No obstant això, Pellicer va revelar que havia demanat, per escrit, una trobada per mirar de mantenir vives les negociacions. Ja va assenyalar, això sí, que la postura de l'Església "és ferma" i que les converses només podrien produir-se de nou si giraven al voltant de l'acord pactat al novembre. Aquest, per cert, no es va arribar a signar. Entre altres motius, perquè era necessari el vistiplau del Vaticà al respecte. 

Llegiu també:

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: