1 de 10
PREMIS

La Cambra i l’ajuntament lliuren els Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

La directora general d’Energia de la Generalitat, Assumpta Farran, ha ofert una conferència sobre la transició energètica

Foto de família dels premiats i dels promotors dels premis | Tània Sala
per Reusdigital.cat, Reus | 1 de febrer de 2023 a les 16:55 |
La Cambra de Comerç ha acollit, aquest dimecres, el lliurament de la segona edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus. Una convocatòria coorganitzada entre la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l’ajuntament de Reus i l’ens empresarial, amb el suport de la Jove Cambra Internacional i el GEPEC. Els guardons tenen l’objectiu de reconèixer públicament les millors pràctiques mediambientals d’empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus.
 
En total han estat set les empreses reconegudes en aquesta convocatòria. El Premi pel Medi Ambient Ciutat de Reus en la categoria de més de 50 treballadors ha estat per a TQ Tecnol Sau; l’accèssit en la categoria de més de 50 treballadors s’ha atorgat a Lyondell Basell;  Asolgrup Enginyers SL ha obtingut el premi en la categoria de fins a 49 treballadors; l’empresa Hídrica Group ha rebut l’accèssit en la categoria de fins a 49 treballadors; El Brot SCCL ha estat l’empresa guanyadora del premi en la categoria de menys de 10 treballadors; l’accèssit en la categoria de menys de 10 de treballadors ha estat per Detail Car Reus. En aquesta ocasió el jurat també ha decidit atorgar una menció especial a l’establiment Tomàs Barberà per la seva històrica sensibilitat en l’àmbit de la sostenibilitat amb diverses mesures que ha implantat i que han estat pioneres a la ciutat.
 
Prèviament al lliurament dels premis, a la sala d’actes, hi ha hagut  la conferència Cap a una transició energètica intel·ligent, a càrrec de la directora general d’Energia de la Generalitat, Assumpta Farran. En la seva intervenció, Farran ha  exposat les tres claus que facilitarien una òptima transició cap a les renovables: disposar d’uns preus competitius, garantir la seguretat energètica, així com la sostenibilitat ambiental en la lluita del canvi climàtic.
 
Farran també ha apuntat noves oportunitats que, segons ella, afavoreixen la transició energètica. En aquest sentit, s’ha referit a l’energia eòlica marina, de la qual creu que el Port de Tarragona hauria d'acollir-la; la millora en la xarxa i la distribució, tot posant d'exemple la nova subestació elèctrica de Mont-roig del Camp, així com d'establir un nou mercat elèctric.
 
En la presentació, també hi han intervingut el regidor de Medi Ambient, Dani Rubio, que ha exposat les accions que des de l’ajuntament s’estan duent a terme en l’àmbit energètic, i el president de la Cambra de Reus, Jordi Just, que ha refermat el compromís de l'entitat que representa amb les questions de millora energètica que afecten el territori. Com a exemple, Just ha anunciat la pròxima incorporació a la Cambra d'un tècnic en l'assessorament a les empreses en l'àmbit energètic.         
 

L'acte ha comptat amb una conferència de la ditectora general d'Energia de la Generalitat, Assumpta Farran Foto: Tània Sala

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: