1 de 10
RECERCA

La 3a Beca de recerca i investigació local del Morell s’atorga a dos morellencs

Josep M. Valldosera i Jordi Granell elaboraran un treball sobre la formació i la transformació de les rambles del municipi i el seu entorn

Imatge del lliurament de la 3a Beca de recerca i investigació local del Morell | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 1 de febrer de 2023 a les 16:20 |
Dos morellencs seran els encarregats de tirar endavant el projecte al qual s’ha concedit la 3a Beca de recerca i investigació local del Morell, que no es convocava des de l’any 2015. Una iniciativa que es recupera i que, en aquesta ocasió,se centrarà en la formació i la transformació de les rambles del Morell i el seu entorn. Així, Josep M. Valldosera i Jordi Granell elaboraran un treball en què s’estudiarà i reivindicarà l’eixample del Morell, dissenyat per l’arquitecte Pau Monguió, que té com eix central la rambla.

“Una rambla que neix de la necessitat de connectar, de forma definitiva, el poble amb l’estació del ferrocarril, on es desenvolupava bona part de l’activitat econòmica i social”, han dit tots dos. “El resultat vol ser un treball amè i didàctic on s’explicarà de forma clara la rambla i el seu entorn, el passat i el present”, conclouen els adjudicataris de la beca, que afegeixen que “plànols, cartografia, documents i fotografies de diferents èpoques il·lustraran les evolucions urbanístiques i complementaran l’obra”.

De fet, aquesta setmana s’ha fet una trobada per oficialitzar l’adjudicació, a la qual han assistit l’alcalde del municipi, Eloi Calbet, el secretari municipal, Xavier Tardiu, l’arxiver municipal, Alex Cruces, i els dos adjudicataris, Valldosera i Granell. “Estem molt il·lusionats que dos morellencs portin a terme aquesta recerca, i esperem que en surti una publicació que de segur generarà molt d’interès entre tota la nostra ciutadania”, ha dit el batlle Calbet.

La beca està dotada amb 2.500 euros i té una durada d’un any, i el treball, com en les edicions anteriors, es publicarà en el marc de la col·lecció Història i Patrimoni
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: