1 de 10
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Oliver Klein: «Volem oferir la millor proposta per Cambrils i la pregunta és qui està disposat a acompanyar-nos»

​L'alcalde de Cambrils fa balanç de l'any i mig de mandat assegurant que els projectes que han impulsat els reforçaran de cara les eleccions del 28 de maig

Oliver Klein, l'alcalde de Cambrils i cap de llista de Nou Moviment Ciutadà | Estel Romeu
per Estel Romeu, Cambrils | 6 de febrer de 2023 a les 08:00 |
Oliver Klein (Miravet, 1976) repetirà com a cap de llista per a les eleccions del 28 de maig per Nou Moviment Ciutadà a Cambrils. Després d'haver impulsat una moció de censura contra el govern de Camí Mendoza, Klein va agafar el relleu de l'alcaldia del municipi el setembre del 2021. A la recta final del mandat, un any i quatre mesos després, fa balanç d'aquesta etapa desglossant els projectes que ha encapçalat i posant la mirada en l'estratègia per al proper repte electoral.

- A les portes d'arribar a l'any i mig al capdavant de l'alcaldia, quina valoració fa del mandat?

- Ara, que ja ens estem apropant a la data límit, diria que ens podem presentar a l'examen final amb una preparació molt bona i amb unes notes mitjanes molt altes. Ens havíem marcat uns objectius que, a hores d'ara, tenen un grau d'assoliment molt elevat. Les obres més importants com el projecte de la Rambla Jaume I, l'avinguda de l'Esport o l'entorn de l'antiga estació tenen grau de compliment excels, gairebé total.

- Un dels motius de la moció de censura era regenerar Cambrils. Creieu que heu complert aquest objectiu?

- Sí, perquè entre els objectius del mandat hi havia els projectes que he esmentat i, en aquell moment, abans de la moció de censura, patíem perquè no es duguessin a terme. En el moment en què nosaltres agafem les regnes, la responsabilitat és nostra i podria haver buscat excuses o justificacions, però arribo al dia d'avui molt orgullós d'haver acomplert amb la paraula i perquè aquesta moció de censura hagi servit per arribar al moment on estem ara.

- De cara a les eleccions, com creu haver dut a terme la moció de censura pugui afectar el seu partit, Nou Moviment Ciutadà?

- La resposta que et donaré és molt asèptica perquè els ciutadans han vist que som capaços de pactar amb uns i amb uns altres, segons quins siguin els objectius a assolir i poden fer un balanç de què s'ha fet amb cadascun. Altres partits amb més trajectòria, tant catalans com estatals, poden dir que han governat amb uns i altres i que nosaltres, sempre concentrats en Cambrils, érem els eterns aspirants a entrar. Doncs ara hem entrat de dues maneres i una de les quals és l'última, amb la meva persona com a alcalde, fet que és positiu i crec que es veurà reforçat en les pròximes eleccions.

- Ara mateix, quina és la cohesió interna de l'actual govern?

- Excel·lent. Crec que això, tot i que evidentment no hi ha una fórmula màgica, Es deu a una dinàmica de confiança i de tenir uns objectius comuns. A partir d'aquests objectius, treballar pels mateixos des del respecte al lideratge, a la persona que coordina tot plegat, i també donar autonomia a cada regidoria i a cada partit polític per desenvolupar-se en el seu àmbit de la millor manera. Jo crec que no hi ha res més. És un principi fonamental del respecte a la de la unió i a la diferència al mateix temps.

- Encarant les eleccions municipals, quines perspectives teniu des de Nou Moviment Ciutadà?

- El nostre objectiu és canviar la trajectòria que tenim ara. Ens vam crear el 2011 i, després de 12 anys, el nostre objectiu no pot ser cap altre que no sigui créixer i tenir els millors resultats que mai haguem tingut en la història, fet que ens facilitarà tenir l'autonomia suficient per escollir govern, liderar-lo i tirar projectes endavant. Sabem que en el panorama actual i de la manera que hem governat això és possible i hem de lluitar per aquest objectiu.

- La vostra trajectòria demostra que sou un partit obert a pactar amb diferents grups municipals. Amb quins partits estaríeu disposat a formar govern o a repetir-lo?

- Sí, som un partit obert a pactes diferents, tenim diverses experiències i el que reivindiquen és el millor pacte per Cambrils. Jo m'ofereixo a oferir la millor proposta de Cambrils des de Nou Moviment Ciutadà i la pregunta és qui està disposat a acompanyar-nos. Nosaltres aportem la nostra base i podem entendre que es pot reforçar amb altres propostes, vingudes d'altres que ens puguin fer assolir aquesta majoria. Si guanyem "de carrerilla" i no necessitem suport, doncs seria millor, però a Cambrils és difícil.

- Quins són els eixos estratègics que voleu desplegar amb la vostra proposta?

- El progrés econòmic i la cohesió social. O sigui repartir l'economia de manera que aconseguim més cohesió social, sense abandonar evidentment la inversió social o la inversió educativa i creant llocs de treball. Sempre ho dic: progrés econòmic, sense oblidar la cohesió social.

- Quina llista proposeu?

- Estem confirmats jo, com a cap de llista; el número dos i la número tres, que repeteixen els regidors d'Urbanisme, Enric Daza, i de Joventut, Natàlia Pleguezuelos; a més, dels deu següents. Serà una llista de 21 persones, que es donaran a conèixer més endavant, però de moment tenim ratificats mitjançant un procés intern d'eleccions primàries els deu primers. Serà una llista que compleixi els criteris de paritat, amb perfils de diversos sectors, barris, edats, etc.

- Fent un tancament del mandat actual, quins projectes destacaria del govern 2021-2023?

- Destacaria els que anomenem el trident: tres remodelacions del tipus urbanístic i de mobilitat totalment revolucionaris que plantegen com serà el Cambrils dels propers 30 i 40 anys. Són projectes per comunicar un barri de la vila amb un barri del port i facilitar que la gent que entrava a Cambrils per la part del Pinaret tinguin un accés directe al camp d'esports, a la vila i a la nova estació del tren. I, d'altra banda, la Rambla Jaume I, que serà de benefici de tots els cambrilencs i es convertirà en una artèria que unirà el Port amb l'Eixample i que serà d'excel·lència turística i comercial.

- Som a la recta final de la transformació de la Rambla Jaume I, un projecte que ha tingut més i menys acceptació durant el procés.

- És que jo crec que és un projecte que molts governants anteriors no es van atrevir a tirar-lo endavant perquè unia dues qüestions. Fer, per una banda, la millora dels serveis soterrats amb tot el desplegament de pluvials, de xarxa de clavegueram, que això és el més lleig perquè és obrir un forat durant un any. I, d'altra banda, crear un eix comercial econòmic que creiem que podia augmentar la seva categoria, és a dir, fer un urbanisme comercial, que posi a les persones per davant dels cotxes. Hi ha hagut un sacrifici de places d'aparcaments que se suplementaran en un altre lloc, però Rambla serà d'estricta obediència econòmica i comerciant i això augmentarà la qualitat del municipi.

Llavors, pels residents a la zona és una gran millora, així ens ho han avaluat les diferents fases, ja que al començament hi podia haver crítiques, al llarg del desenvolupament d'obres s'ha anat desdibuixant i jo crec que ara, que tothom veu com quedarà més o menys, ja està content del resultat.

- I es preveu que obri abans de la rua de Carnaval, el 18 de febrer.

- Sí, estem lluitant perquè sigui així. Estem col·locant bancs, papereres, o sigui, el mobiliari urbà, i ja està tot tapat. És important dir que és plataforma única, de manera que és més fàcil pel vianant, per l'accessibilitat de les cadires de rodes, dels cotxets dels nens i tot és més humà.

- L'avinguda de l'Esport, en canvi, encara no està oberta a la circulació.

- Està oberta la rotonda, però l'entrada al vial encara no, tot i que es veu gairebé acabat. Hi ha tres torres elèctriques de serveis d'electricitat que s'han de soterrar llavors això ho ha de fer Endesa. De cara a finals de febrer pot estar pràcticament acabat, encara que per culpa de les torres elèctriques es podria allargar fins al març.

- Pel que fa a l'entorn de l'antiga estació de tren, en quin estat es troba aquest projecte?

- Volem fer un pas que continuï el circuit del passeig, que uneixi l'avinguda Vidal i Barraquer amb el passeig d'Horta de Santa Maria. Ja tenim l'autorització d'ADIF, ara cal licitar i ficar el pressupost del 2023 que ho enllestirem al març.

- Finalment, queda pendent un nou projecte, que heu anunciat en la trobada amb la premsa d'aquest gener: l'anunci del nou Palau d'esports i la piscina olímpica.

- Sí, s'està redactant el projecte, hi ha un avantprojecte, però falta el projecte definitiu, desglossar el pressupost, licitar, contractar i executar. Això es podria començar aquest 2023 o 2024, és deixar-ho preparat per un nou mandat. Ja està aprovat i falta que el següent govern ho desenvolupi i no ho tiri endarrere.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: