1 de 10
EQUIPAMENTS

El Mas Miró de Mont-roig, al Registre de Museus de Catalunya

Entre altres, permetrà optar a les subvencions que concedeix el departament de Cultura

Imatge d'una de les sales del Mas Miró, a Mont-roig del Camp | ACN
per Reusdigital.cat, Reus | 30 de gener de 2023 a les 16:05 |
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va signar dies enrere la proposta de resolució per la qual s’inscriu la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp al Registre de Museus de Catalunya. L'entitat estarà oficialment inscrita en publicar-se al DOGC, previst per a les pròximes setmanes.

De fet, la setmana passada la població del Baix Camp va acollir la visita de la pròpia Garriga, qui també va visitar l'Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Quant a la inclusió al registre del Mas Miró, fonts municipals han apuntat aquest dilluns que "es tracta d’un pas important, ja que només un 20% dels museus que hi ha a Catalunya, aproximadament, formen part d’aquest registre, ja que cal complir amb uns requisits establerts per llei".

D'aquesta manera, la Fundació Mas Miró "deixarà de ser col·lecció oberta al públic, consideració actual, per entrar a formar part d’aquest registre, un fet que li permetrà optar a les subvencions que concedeix el departament de Cultura en matèria de museus; ser membre de ple dret de les xarxes temàtiques de museus i xarxes territorials de museus i rebre l'assessorament i el suport tècnic del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles", segons s'ha precisat per part del consistori. 

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional pel govern de la Generalitat el passat mes de maig. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: