1 de 10
MÚSICA

El cinquè Tarragona Sona Flamenc inclou 250 artistes a la programació

Es duran a terme 28 activitats en 21 espais de la ciutat

Imatge de la presentació. | Ajuntament de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 30 de gener de 2023 a les 14:05 |
Del 4 al 19 de març, la ciutat de Tarragona vibrarà amb la cinquena edició del festival Tarragona Sona Flamenc. Una edició enfocada en arribar a un públic transversal amb diversitat de consum cultural i a diferents espais culturals, escènics i urbans de Tarragona.  

Durant els 16 dies, fins a 250 artistes participaran de les 28 activitats programades a 21 espais de la ciutat amb la implicació d'una vintena d'agents culturals de Tarragona.

Tres artistes contemporanis destaquen al programa: El Niño de Elche, Chicuelo i l'estrena del nou espectacle del jove bailaor tarragoní Yoel Vargas. A més, hi haurà actuacions de Meritxell Puvill, Jesús Blanco, Adelaida Guerrero, Teresa Sánchez, África Aguilar, David Cano i Vicky Latorre, entre d'altres. També, l'estrena de Siroco amb la bailaora Clàudia Guerrero, Nico Villalón, Sonia Cantillo o Cristina López i totes les alumnes que ballaran al Tarragona Balla Flamenc.

Una altre dels fonaments d'aquest Tarragona Sona Flamenc és la perspectiva de gènere i la mirada en clau femenina de les propostes. La Casa Sin Bernarda, Karen Lugo, la conferència sobre feminisme i flamenc de Maria Jesús Castro, entre d'altres, són clars exponents de l'empoderament i el valor de les propostes de les dones actuals al gènere flamenc i a l'art. Per la seva banda, Flamenco Queer o la proposta contemporàniament transgressora de l'Álvaro Sola exemplifiquen com el flamenc és un espai obert a l'expressió artística, lliure i de visió àmplia i integradora. 

Enguany, s'amplia l'oferta formativa respecte anteriors edicions oferint fins a cinc tallers, quatre activitats divulgatives i vuit classes obertes de la mà de les escoles de la ciutat. El "Taller de palmes" i també un "Taller de flamenc en família" són algunes de les novetats d'aquest 2023.

Tampoc hi faltaran propostes participatives com ara el "Vermut flamenc al carrer" o "Tarragona Balla Flamenc" amb la participació al Teatre Tarragona de les entitats culturals de la ciutat.  

El festival clourà diumenge 19 de març amb el recital Tablao flamenc: No hi ha secrets. Per primer cop a La Herrería, es veurà una actuació de talent local que recordarà els antics recitals que es feien als anys cinquanta des de l'equilibri entre el cante, toque i ball.

El cartell d'enguany és obra de l'artista Marc Volpini i està basat en un dels objectes més característics del flamenc: el vano, i en els tres colors per excel·lència d'aquest art, el blanc, el negre i el vermell.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: