1 de 10
POLÍTICA

El regidor de MES a Tarragona Jordi Fortuny s'afilia a Esquerra

Jordina Freixanet, regidora a Lleida, també va fer el pas en motiu del 29è Congrès d'Esquerra Republicana de Catalunya

El regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny. | Neus Bertola/ACN
per Redacció, Tarragona | 30 de gener de 2023 a les 11:55 |
Els tinents d'alcalde de Tarragona, Jordi Fortuny, i Lleida, Jordina Freixanet, s'han fet militants d'ERC aquesta setmana. Afirmen que "és el millor moment per al país i per a les capitals republicanes, a les portes d'unes eleccions municipals que han d'albirar un projecte de futur i renovar la il·lusió, la motivació i el projecte col·lectiu".

Fortuny ha estat avalat per l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la diputada Raquel Sans. Freixanet, per la seva banda, ha estat avalada per la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, i la tinenta d'alcalde de la Paeria de Lleida, Montse Pifarré.

Jordina Freixanet ha posat èmfasi en el projecte de futur, declarant que "esperem ser útils al projecte de totes i contribuir, en la mesura de les nostres capacitats, a fer-lo més gran". Per la seva banda, Jordi Fortuny ha conclòs que "amb aquesta acció refermo el compromís amb ERC per continuar amb el canvi necessari a Tarragona. Necessari per capgirar les inèrcies de polítiques paralitzants". Amb aquest gest els tinents d'alcalde s'afegeixen a la "casa gran del republicanisme".

Freixanet i Fortuny formen part de l'espai socialista. Van compartir militància al PSC fins al 2012 i posteriorment van ser fundadors de Moviment d'Esquerres, formació que van abandonar quan aquesta va fer un gir a la dreta sumant-se a la candidatura de Junts per Catalunya el 14 de febrer de 2021. Des d'aleshores han compartit un espai de debat, proposta i reflexió política anomenat Fòrum Socialista i Republicà.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: