1 de 10
MEMÒRIA HISTÒRICA

Homenatge als deportats de Reus a camps nazis

En el Dia Internacional en Record de la Víctimes de l’Holocaust

Imatge de l'acte | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 28 de gener de 2023 a les 12:45 |
Coincidint amb el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust, l’associació Cultura i Solidaritat i la regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, van organitzar, aquest passat divendres, un homenatge a persones de Reus que van ser deportades als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. Les dues entitats, a través de l’Arxiu Municipal, estan duent a terme un projecte de recuperació de la memòria d’aquestes persones.  
 
En el transcurs de l'acte, celebrat a la plaça de la Llibertat, es va fer una ofrena floral i es va inaugurar una estela commemorativa dedicada a la memòria de totes les persones de la ciutat compromeses en la defensa de la llibertat, la justícia i els valors democràtics. Dos joves estudiants, Àlex i Letícia, van fer lectura dels noms dels 35 deportats reusencs. També hi van intervenir la familiar d’un dels deportats, Tristana Giraud, la regidora Montserrat Flores, el representant de Cultura i Solidaritat, Xavier Robert, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.  
 
L'espai on es va fer l’homenatge es troba molt a prop del lloc on, el 21 de gener de 1938, un dels bombardejos més greus patits per la nostra ciutat, van provocar un gran nombre de víctimes.
 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: