1 de 10
POLÍTICA

Granados valora de manera «positiva» l'acció del govern de Salou el 2022

"Per tot allò que s’ha assolit respecte dels grans reptes històrics de millora i de transformació urbana i infraestructural", assenyala en un ple extraordinari

Granados ha volgut destacar, per valorar l'acció del seu govern durant el 2022, diverses actuacions per atraure turistes | Salou.cat
per Reusdigital.cat, Reus | 27 de gener de 2023 a les 18:35 |
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet, aquest matí de divendres, una valoració "positiva" de l’exercici 2022, en el decurs de la sessió extraordinària del plenari per valorar i analitzar l’any que ha transcorregut, sota l’acció de govern "desenvolupada a través de les diverses polítiques i plans estratègics, la gestió dels serveis i l’impuls d’iniciatives pròpies, i l’execució del corresponent pressupost municipal".

Per al batlle, “aquest 2022 ha estat, des del punt de vista d’aquells que tenim la responsabilitat de govern, un any de gran transcendència per tot allò que s’ha assolit respecte dels grans reptes històrics de millora i de transformació urbana i infraestructural; i, per tot allò que s’ha desenvolupat de cara a millorar els serveis públics i l’atenció social, amb l’objectiu d’incrementar l’estat del benestar”; especialment, ha afegit, “després de dos anys complicats pels efectes de la crisi global, a conseqüència de l’emergència sanitària, social i econòmica”, tant pel que fa a la pandèmia, com també a la guerra d’Ucraïna, ha assegurat.

Eentre altres qüestions, ha esmentat el projecte Smart Salou i la certificació Salou Destinació Turística Intel·ligent (DTI), i el desplegament de fibra òptica, entre altres. També ha fet referència als plans i projectes impulsats per “desenvolupar una mobilitat urbana sostenible, una ciutat ordenada, esponjada i accessible; ben connectada internament, prioritzant els espais de convivència per a les persones i el vianant”.

Quant al turisme i a la creació de nou producte turístic, ha explicat que a través de l’Oficina de Recerca i Innovació de Producte Turístic i el Pla Estratègic de Turisme de Salou "es pretén desestacionalitzar i desconcentrar els fluxos turístics". Granados ha destacat la "consolidació" de l’oferta de turisme esportiu i de turisme gastronòmic, "amb accions durant tot l’any".

Després ha comentat el pressupost municipal aprovat per a aquest 2023. Ha fet referència als 1,6 milions d’euros destinats a la "millora, arranjament i renovació" d’espais, a través de la divisió del municipi en set zones, i la remodelació d’11 places; l’habilitació de tres nous aparcaments dissuasius i l’ampliació dels carrils bici, finançats amb fons Next Generation. Granados ha remarcat el nou Casal de la Dona, amb una inversió de 587.000 euros; els dos nous camps de futbol, licitats per 1,4 milions d’euros; la modernització de la piscina ,unicipal; el cobriment de la pista esportiva de l’escola Santa Maria del Mar, i l’ampliació de l’skatepark, entre d’altres accions previstes.

També ha esmentat, que, per aquest any, ha de culminar la primera fase de canalització del barranc de Barenys; la construcció de la nova estació de Salou-PortAventura, que “podria ser una realitat a finals d’aquest 2023”, i que serà completada amb una estació d’autobusos i un dels baixadors del futur tren-tramvia interurbà.

Els portaveus dels grups municipals de l'oposició, Marçal Curto, d'ERC; Pere Lluís Huguet, de Cs; i Mario García, del PP, han fet valoracions "crítiques" a la gestió del govern municipal, segons s'ha assenyalat des del consistori.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: