1 de 10
SOLIDARITAT

360 quilos de productes frescos gràcies al Gran Recapte del Banc dels Aliments als Mercats de Reus

Es distribuiran entre les persones de la ciutat que ho necessiten a través del menjador social

Els aliments es distribuiran entre les persones de la ciutat que ho necessitin | Reus.cat
per M.B., Reus | 27 de gener de 2023 a les 16:05 |
Aquesta setmana han arribat a la cuina del centre social el Roser tots els productes frescos que s’han comprat amb els gairebé 1.300 euros recollits gràcies a les aportacions dels clients del Mercat Central i del Mercat del Carrilet durant el Gran Recapte del Banc dels Aliments que es va fer al novembre.

Amb la suma de tots els tiquets de 3 euros que adquirien els clients i la col·laboració desinteressada de moltes de les parades del dos mercats, s’han pogut recollir 75 quilos de carn (llom de porc o trinxat de vedella per exemple), 17 quilos de peix fresc, 47 quilos d'ous, gairebé 200 quilos de fruita i verdura i més de 20 quilos d’altres productes com llegums, embotits i formatge.

Cal destacar que la majoria de parades han aportat més aliments dels diners que van recaptar amb la campanya solidària. La venda de xecs per sumar-se al Gran Recapte va arribar a les parades dels Mercats de Reus el novembre de 2020. Fins aleshores, en edicions anteriors, només s’hi podia col·laborar amb la compra directa d’aliments en alguns supermercats de la ciutat. La col·laboració comprant un val a les parades dels mercats "evita qualsevol risc i permet una participació activa dels mercats en aquesta acció solidària. A més, la recollida dels productes frescos es fa a finals de gener, setmanes després del Gran Recapte i quan ja es tornen a necessitar aliments", s'ha explicat aquest divendres des del consistori.

Aquestes donacions es gestionen des del Programa de gestió alimentària responsable, que es coordina des del centre social el Roser. En concret, els aliments frescos i de qualitat es distribuiran entre les persones de la ciutat que ho necessiten a través del menjador social mitjançant les tres modalitats en què ofereix el menjar (presencial, per endur i a domicili), i del rebost social del centre social el Roser. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: