1 de 10
OBRES I MILLORES

Comencen les obres d'adequació de Can Casals, de les Borges del Camp

Els treballs, amb una inversió superior als 150.000 euros, s'allargaran durant cinc mesos

Un detall de Can Casals, a les Borges del Camp | ACN
per ACN, Reus | 26 de gener de 2023 a les 16:30 |
La Generalitat ha iniciat les obres d'adequació de la casa senyorial de Can Casals de les Borges del Camp, un bé cultural d'interès local. L'objectiu dels treballs és arranjar la façana posterior de l'immoble i millorar l'accés a l'equipament amb la creació de voreres.

En el marc d'aquestes obres també s'enderrocaran dos edificis en mal estat de conservació que queden afectats pel POUM. L'actuació, amb un pressupost de 158.280,60 euros i un termini d'execució de cinc mesos, s'inclou en el projecte Reviure les velles ciutats.

L'Incasòl destinarà 120.000 euros a les obres, mentre que la resta de pressupost anirà a càrrec de l'Ajuntament. La casa pairal senyorial es va construir l'any 1777, coincidint amb una època de bonança de la comarca. Can Casals va ser propietat d'una família benestant borgenca de tradició militar, que la va vendre a finals del segle XIX.

A partir del 2013, l'Ajuntament en va promoure la rehabilitació integral per destinar-lo a equipaments públics. Concretament, s'hi ubiquen el museu municipal del camp i dels oficis, així com sales polivalents i d'exposició, un arxiu i biblioteca i també el magatzem municipal.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: