1 de 10
RECERCA

L'Hospital Sant Joan pren part en un estudi del càncer de mama metastàsic

La investigació, centrada en el tractament radiològic i amb una durada de tres anys, rep una subvenció de 150.000 euros

L'Hospital Sant Joan de Reus | Jonathan Oca
per ACN/ Reusdigital.cat, Tarragona | 27 de gener de 2023 a les 08:00 |
L'Associació Contra el Càncer a Tarragona ha atorgat aquest dijous una ajuda de 150.000 euros a una recerca sobre el càncer de mama metastàsic liderada pel doctor Jorge Joven, catedràtic de Medicina i director de la Unitat de Recerca Biomèdica de l’Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i de la URV.

La investigació se centra en el tractament radiològic per aquests tumors i estudiarà amb imatges i mol·lecularment 2.500 candidates d'una vintena d'hospitals de l'estat espanyol durant tres anys. Segons Joven, la recerca permetrà millorar la qualitat de vida de les pacients i ampliar-ne la supervivència.

En l'estudi hi participaran una vintena de centres hospitalaris d'arreu de l'estat. En el cas del Camp de Tarragona, hi prendrà part l'hospital Sant Joan de Reus. La recerca s'allargarà durant tres anys amb 2.500 pacients amb càncer de mama amb metàstasi. L'objectiu és millorar-ne la qualitat de vida, però també la supervivència. Per extreure conclusions, els investigadors estudiaran amb imatges i molecularment les candidates que rebin estereotàctica ablativa, un tipus de radioteràpia que emet altes dosis de radiació en localitzacions molt concretes. Aquesta teràpia protegeix teixits sans mentre n'elimina els tumors de forma precisa.

Segons l'AECC, la meitat de pacients amb càncer reben aquest tractament.

Primera recerca tarragonina amb una subvenció de l'AECCActualment, l'Associació Contra el Càncer té en marxa 565 projectes d'investigació amb un pressupost de 104 milions d'euros i per primer cop, ha atorgat aquesta ajuda a una recerca iniciada a la demarcació tarragonina. El treball està liderat pel doctor Jorge Joven i ha estat inclòs en els Projectes Estratègics AECC, pel qual rebrà una dotació econòmica de 150.000 euros.
 

El president de l'Associació Contra el Càncer de Tarragona, Fede Adán, el doctor Jorge Joven i la patrona de la Fundació Científica de l'AECC, Meritxell Arenas, entreguen la subvenció de 150.000 euros a la recerca sobre el càncer de mama metastàsic. Foto: ACN


Segons el president de l'Associació Contra el Càncer de Tarragona, Fede Adán, la Fundació Científica de l'Associació Espanyola Contra el Càncer ha escollit aquesta investigació per potenciar l'escassa recerca i avanços sobre aquest àmbit. Adán ha insistit en la importància d'apostar per la investigació en càncer a l'hora d'aconseguir noves eines de diagnòstic precoç, però també en tractaments més específics i amb més efectivitat.

A la vegada, ha fet una crida als investigadors tarragonins a unir-se a aquesta línia de subvencions anuals per dotar econòmicament les seves recerques sobre el càncer en pròximes convocatòries.  
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: